Hidetoshi Nakata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hidetoshi Nakata
Hidetoshi Nakata in Okinawa.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Hidetoshi Nakata
Tanggal lair 22 Januari 1977 (umur 37)
Papan lair Kofu, Prefektur Yamanashi, Jepang
Dhuwur 1,75 mèter
Posisi pamain Glandhang
Karir remaja
19861989
19891992
19921995
Hokushin Boys Soccer Club
Kofu Kita Jr. H.S.
Nirasaki H.S.
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
19951998
19982000
20002001
2001-2004
2004
2004-2005
2005-2006
Bellmare Hiratsuka
Perugia
Roma
Parma
Bologna
Fiorentina
Bolton Wanderers
85 (16)
48 (12)
30 (5)
67 (5)
17 (2)
26 (0)
16 (1)
Tim nasional
19972006 Jepang 77 (11)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Hidetoshi Nakata (中田 英寿 Nakata Hidetoshi; lair ing Kofu, Prefektur Yamanashi, Jepang, 22 Januari 1977; umur 37 taun) yaiku manten pemain bal-balan saka Jepang.[1] Nakata yaiku pemain saka Jepang kang paling misuwur lan uga dadi pemain Asia paling apik.[1] Main ana ing posisi glandhang, karier profesionalé kang nganti 11 taun, dhèwèké wis main ana ing negara Jepang, Italia lan Inggris.[1] Dhèwèké uga wis mbéla tim nasional bal-balan Jepang ana ing Piala Donya 1998, 2002, lan uga 2006.[1]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Nakata miwiti karier profesional ana ing klub Bellmare Hiratsuka (saiki Shonan Bellmare) ing J. League (Liga Jepang) nalika umuré 18 taun yaiku nalika taun 1995.[2] Rong taun sawisé kuwi ya iku ana ing sasi Mei 1997 dhèwèké miwiti debut-é ana ing pertandhingan internasional nalika Jepang ngadhepi Korea Kidul.[2] Nakata duwé peran kang gedhé nalika bisa nggawa tim Jepang lolos menyang Piala Donya 1998.[2] Ana ing babak play-off kualifikasi nglawan Iran, Nakata mencetak gol kang cacahe telu kang ndadekake Jepang lolos menyang Piala Donya.[2] Nalika taun 1997 lan 1998 dhèwèké kapilih dadi Pemain paling apik versi AFC.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)nakata.net
  2. ^ a b c d e (en)www.askmen.com
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hidetoshi_Nakata&oldid=833117"