Hong Myung-Bo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hong Myung-Bo
Informasi pribadi
Jeneng pepak Hong Myung-Bo
Tanggal lair 12 Februari 1969 (umur 45)
Papan lair Seoul, Koréa Kidul
Dhuwur 1,82 mèter
Posisi pamain Pemain penyapu
Informasi klub
Klub saiki South Korea U-23 (manager)
Karir remaja
1987–1991 Korea University
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1992–1997 Pohang Steelers 110 (14)
1997–1998 Bellmare Hiratsuka 42 (0)
1999–2001 Kashiwa Reysol 72 (7)
2002 Pohang Steelers 19 (0)
2003–2004 Los Angeles Galaxy 38 (0)
Total 281 (21)
Tim nasional
2000 South Korea Olympic Team 2 (0)
1990–2002 Korea Selatan 136 (10)
Manajer tim
2005–2007 Korea Selatan (Assistant Manager)
2007–2008 South Korea U-23 (Assistant Manager)
2009 South Korea U-20
2009– South Korea U-23
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 19:18, 10 February 2007 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 19:18, 10 February 2007 (UTC)


Hong Myung-Bo (basa Korea: 홍명보, Hanja: 洪明甫) (lair ing Seoul, 12 Februari 1969; umur 45 taun) yaiku manten pemain bal-balan Koréa Kidul kang bebarengan karo Cha Bum Kun, kerep dianggep dadi salah siji pemain kang misuwur ana ing Banawa Asia.[1] Hong yaiku anggota saka tim nasional Korea ana ing Piala Dunia, lan dadi pemain Asia pisanan kang main ana ing putaran final patang piala donya.[1] Dheweke main anaing posisi bek tengah utawa full-back.[1] Hong pensiun nalika pungkasan musim 2004 ana ing Major League Soccer, sawise ngrampungi kariere ana ing klub Los Angeles Galaxy.[1] Dheweke dipilih dadi "FIFA 100", kang diseleksi saka 125 pemain kang misuwur ing donya.[1] Dheweke uga nampa Piala Donya FIFA 2002 Bola Perunggu.[1] Nganti tekan saiki durung ana pemain Asia liyane kang oleh prestasi kaya Hong.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hong_Myung-Bo&oldid=884802"