Ruud van Nistelrooy

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ruud van Nistelrooy
Ruud-van-Nistelrooy3.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Rutgerus Johannes Martinus
(Ruud) van Nistelrooy
Tanggal  lair 1 Juli 1976 (umur 37)
Papan  lair    Oss, Walanda
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 in)
Posisi main Striker (panyerang)
Club information
Klub saiki Hamburg SV
Nomer 22
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1993–1997
1997–1998
1998–2001
2001–2006
2006–2010
2010-
Den Bosch
Heerenveen
PSV Eindhoven
Manchester United
Real Madrid
Hamburg
069 (17)
031 (13)
067 (62)
140 (95)
062 (42)   
Tim Nasional2
1998–2008 Walanda 063 (32)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 18 Mei 18 2008.
2 National team caps and goals correct
as of 13 Juni 2008.
* Panampilan (Gol)

Ruud van Nistelrooy (jeneng kulawarga asliné ditulis van Nistelrooij) (lair 1 Juli 1976 ing Oss, North Brabant) kuwi pamain bal-balan sing main minangka panyerang (striker) ing Hamburg lan anggota tom nasional Walanda. dhèwèké naté dadi bintang ing klub Manchester United, lan duwé cathetan minangka top scorer klub jroning pertandhingan Piala Eropah, senadyan mung main sajroning limang mangsa tandhing.

Dhèwèké uga dadi top scorer ing telung Liga Eropah lan ing Liga Eropah UEFA ing telung mangsa tandhing.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]



 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten