George Weah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
George Weah
Informasi pribadi
Jeneng pepak George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah
Tanggal lair 1 Oktober 1966 (umur 48)
Papan lair Monrovia, Liberia
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)
Posisi pamain Striker
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1981–1984
1984–1985
1985–1986
1986–1987
1987–1987
1987–1988
1988–1992
1992–1995
1995–2000
2000
2000
2000–2001
2001–2003
Young Survivors Clareton
Bongrange Company
Mighty Barolle
Invincible Eleven
Africa Sports
Tonnerre Yaoundé
AS Monaco
Paris Saint-Germain
A.C. Milan
Chelsea
Manchester City
Olympique Marseille
Al-Jazira
000 0(0)
002 0(1)
010 0(7)
023 (24)
00 (0)
018 (15)
102 (47)
96 (32)
114 (46)
011 0(4)
007 0(1)
019 0(5)
008 (13)
Tim nasional
1988–2002 Liberia 060 (22)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 13:42, 08 Desember 2007 (UTC).
† Appearances (Goals).


George Manneh Oppong Ousman Weah (lair ing Monrovia, 1 Oktober 1966; umur 48 taun) yaiku salah siji mantan pemain Bal-balan saka Liberia kang saiki dadi politikus. Weah lair nalika taun 1966 ana ing kulawarga kang duwe sedulur cacahe 12 lan ana ing panggon kang kumuh kutha Monrovia. Nalika taun 1995, dheweke oleh kanugrahan Pemain Paling apik FIFA, kang ndadekake dheweke dadi wong Afrika pertama kang oleh kanugrahan kuwi, Pemain paling apik Eropah, lan uga Pemain paling apik Afrika. Dheweke sering dianggep dadi salah siji pemain bal-balan Afrika paling apik ana ing sadawane mangsa. Sadawane karier, dheweke wis main kanggo klub ana ing Eropah, kayata Monaco, Paris Saint Germain, lan AC Milan. Dheweke sukses ana ing klub nanging Meskipun sukses di klub, nanging dheweke durung bisa nggawa Liberia kanggo main ana ing Piala Donya FIFA.

Karier[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=George_Weah&oldid=833077"