Gabriel Batistuta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gabriel Batistuta
Gabriel batistuta.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Gabriel Omar Batistuta
Tanggal lair 1 Februari 1969 (umur 45)
Papan lair Reconquista, Argentina
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Striker
Karir remaja
1987–1988 Newell's Old Boys
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1988–1989 Newell's Old Boys 16 (9)
1989–1990 River Plate 7 (5)
1990–1991 Boca Juniors 29 (23)
1991–2000 Fiorentina 269 (168)
2000–2003 Roma 60 (30)
2003 Internazionale (loan) 12 (2)
2003–2005 Al Arabi 21 (29)
Total 414 (246)
Tim nasional
1991–2002 Argentina 78 (56)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Gabriel Omar Batistuta (lair 1 Februari 1969), utawi asring dipuncekak Gabriel Batistuta ugi nggadhahi nami julukan Batigol, menika salah satunggalipun pemain bal-balan saking Argentina.[1] Batistuta menika pemain bal ingkang dangu ing klub bal Fiorentina Italia, lan panjenenganipun sampun kaping sedasa pikantuk gelar Top Scorer ing Serie A Liga Italia.[1] Ing tim nasional Argentina Gabriel Batistuta sampun nglebetaken 56 gol saking 78 pertandhingan.[1] Taun 2004, Gabriel Batistuta pikantuk kanugrahan saking FIFA inggih menika mlebet dhaftar "125 Greatest Living Footballers" utawi 125 pemain bal taksih gesang ingkang ageng.[1] Nalika Fiorentina taksih wonten Serie B, Gabriel Batistuta ndherek mbiyantu supados saged minggah dhateng Serie A. Pandemen utawi fans Fiorentina damel patung Gabriel Batistuta ing taun 1996 kagem ngurmati jasa-jasanipun.[1] Batistuta dereng nate pikantuk tropi nalika main ing Fiorentina. Batistuta lajeng pindah dhateng klub A.S. Roma.[1] Ing klub menika, Batistuta saged pikantuk tropi Serie A ing taun 2000.[1] Karier ingkang pungkasan inggih menika main ing klub bal saking Qatar, Al Arabi SC, saderengipun Batistuta pensiun ing taun 2005.[1]

Karier Klub[sunting | sunting sumber]

Wiwitanipun[sunting | sunting sumber]

Nalika taksih alit sejatosipun, Batistuta langkung remen kaliyan olahraga basket, ananging nalika Argentina saged dados juara dunia FIFA World Cup ing taun 1978 ndadosaken Batistuta ugi remen main bal-balan. Sasampunipun main bal-balan kaliyan kanca-kancanipun ing margi lan klub bal alit Grupo Alegira, Batistuta lajeng ndherek klub lokal Platense Junior Team. Nalika Platense, Batistuta mlebet seleksi lan lulus mlebet tim Reconquista lan lajeng saged ngalahaken Newell's Old Boys saking Rosario.

Newell's Old Boys[sunting | sunting sumber]

Karier profesional Batistuta dipunwiwiti nalika mlebet klub bal Newell's Old Boys, ingkang pelatihipun Marcelo Bielsa, ingkang salajengipun nglatih Batistuta ing tim nasional Argentina.

River Plate[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1989, Batistuta mlebet klub ageng saking Argentina River Plate.

Boca Juniors[sunting | sunting sumber]

Taun 1990, Batistuta gantos dhateng klub Boca Juniors.

Fiorentina[sunting | sunting sumber]

Nalika Batistuta main mbela tim Argentina ing Copa Amerika taun 1991, salah satunggalipun pangageng saking Fiorentina remen remen kaliyan gaya main bal Batistuta. Lajeng Batistuta mlebet tim Fiorentina. Nalika semanten, Batistuta saged mbiyantu Fiorentina saengga saged mlebet Serie A malih sasampunipun nate mandhap dhateng Serie B.

A.S. Roma[sunting | sunting sumber]

Batistuta mlebet tim A.S. Roma kanthi transfer 70 milyar Lire Italia.[2]

Karier Pungkasan[sunting | sunting sumber]

Batistuta pindah dhateng klub Al-Arabi SC (Qatar) kanthi status bebas transfer.

Kanugrahan[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Flag of Italia Fiorentina

Flag of Italia Roma

Tim Nasional[sunting | sunting sumber]

Flag of Argentina Argentina

1993|1993]]

Individu[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Gabriel Batistuta History - His Fans dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ (en)[http://www.borsaitaliana.it/mediasource/borsa/db/pdf/1094.pdf BILANCIO D’ESERCIZIO E CONSOLIDATO DI GRUPPO AL 30 GIUGNO 2000] dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gabriel_Batistuta&oldid=830944"