Marco van Basten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marco van Basten
Marco van Basten © Paul Blank
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Marcel van Basten
Tanggal lair 31 Oktober 1964 (umur 49)
Papan lair Utrecht, Walanda
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi Panyerang
Informasi klub
Klub mangsa iki Pensiun
Karier mangsa enom
1981–1982 Ajax
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
1982–1987 Ajax 133 (128[2])
1987–1993 Milan 147 (90)
Jumlah 280 (218)
Tim nasional
1981 Walanda U21 15 (13)
1983–1992 Walanda 58 (24[2])
Kepelatihan
2003–2004 Jong Ajax
2004–2008 Walanda
2008–2009 Ajax
* Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah .

Marco van Basten (lair ing Utrecht, Walanda, 31 Oktober 1964; umur 49 taun) iku sawijining pamain bal-balan Walanda uga panjenengané kagolong pamain bal-balan saka warga Walanda. Panjenengané punika mantan palatih tim bal-balan Walanda serta mantan palatih Ajax Amsterdam. Marco van Basten misuwur minangka salah sijiné panyerang ing gelandang ngarep kang lincah lan cekatan.Saumur uripé dadi pamain bal-balan bisa nyetak sajarah gol kanthi cacah 276 gol.van Basten dianugrahi panghargaan Pamain Bal-balan Paling Apik ing Éropah kanthi kaping telu (taun 1988, 1989 lan 1992) uga Pamain Paling Apik Donya FIFA ing taun 1992.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marco_van_Basten&oldid=814849"