John Heitinga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Heitinga
Heitinga with Ajax
Informasi pribadi
Jeneng pepak John Gijsbert Alan Heitinga
Tanggal lair 15 November 1983 (umur 30)
Papan lair Alphen aan den Rijn, Walanda
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi pamain Bek tengah
Gelandang bertahan
Informasi klub
Klub saiki Everton
Nomer 5
Karir remaja
1987–1990 ARC
1990–2001 Ajax
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2001–2008 Ajax 152 (17)
2008–2009 Atlético Madrid 28 (3)
2009– Everton 58 (1)
Tim nasional
2004– Belanda 66 (7)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 10 Mei 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 14:15, 6 Juli 2010 (UTC)


John Gijsbert Alan Heitinga (lair ing Alphen aan den Rijn, 15 November 1983; umur 30 taun) iku pamain bal-balan profesional asal Walanda kang main dadi bek tengah kanggo Everton ing Liga Primer Inggris lan Walanda.

Heitinga miwiwiti karier ing akademi bal-balan ARC lan Ajax. minangka dadi bek tengah, panjenengané uga biasa main dadi gelandang bertahan. Heitinga minangka pamain kanggo Ajak lan Atlético Madrid sadurunge gabung sesarengan déning Everton ing wulan September 2009.[2][3][4] Panjenengané uga mbela timnas Walanda ing Euro 2004, Piala Donya 2006, lan Piala Donya 2010.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab John Heitinga ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Heitinga&oldid=814816"