Robin van Persie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robin van Persie
Arsenal v Stoke City FC - Robin Van Persie penalty cropped.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Robin van Persie
Tanggal  lair 6 Agustus 1983 (umur 30)
Papan  lair    Rotterdam, Netherlands
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Winger, Second Striker
Club information
Klub saiki Manchester United
Nomer 20
Klub remaja
Excelsior
Feyenoord
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2001-2004
2004-2012
2012-
Feyenoord
Arsenal
Manchester United
61 (14)
87 (28)
34 (30)   
Tim Nasional2
2003
2005-
Netherlands U21
Netherlands
01 0(0)
27 0(9)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of April 13, 2008.
2 National team caps and goals correct
as of June 9, 2008.
* Panampilan (Gol)

Robin van Persie (lair 6 Agustus 1983 ing Rotterdam) iku sawijining pamain bal-balan Walanda. Persie tuwuh diwasa ing the tlatah Kralingen ing sisih wétan kutha Rotterdam, miwiti karir bal-balan ing klub Excelsior minangka pamain remaja. Ing taun 2002 Persie dirékrut déning Feyenoord, andadèkaké pamain panyerang (striker) kanthi bakat. Amarga perkara disiplin ing klubé sing anyar, Persie banjur ndaftar menyang klub Inggris Arsenal ing taun 2004 kanthi rega (fee) kira-kira gedhéné telung yuta poundsterling. Ing taun 2005, dhèwèké dirékrut jroning Tim nasional bal-balan Walanda, lan kasil nyithak 9 gol ing 27 pertandhingan. Wektu iki Persie dikontrak klub Arsenal nganti taun 2011.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robin_van_Persie&oldid=862001"