Giovanni van Bronckhorst

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst
Informasi pribadi
Jeneng pepak Giovanni Christiaan van Bronckhorst
Tanggal lair 5 Februari 1975 (umur 39)
Papan lair Rotterdam, Walanda
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in) 75 kg
Posisi pamain Gelandang, Bek Kiri
Informasi klub
Klub saiki pensiun
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1993–1994
1994–1998
1998–2001
2001–2003
2003–2007
2007-2010
RKC Waalwijk
Feyenoord Rotterdam
Rangers
Arsenal
FC Barcelona
Feyenoord Rotterdam
0120(2)
103 (22)
071 (13)
0410(2)
1050(5)
0870(8)
Tim nasional
1996– Walanda 01040(5)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 9 Juni 2008.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 2 Juli 2010
Giovanni van Bronkhorst

Giovanni Christiaan van Bronckhorst (dipanggil Gio (diwaca "jo", lair ing Rotterdam, Walanda, 5 Mei 1975; umur 38 taun) iku sawijining pamain bal-balan Walanda katurunan Indonésia. Wiwit taun 2003 panjenengane main ing Feyenoord Rotterdam Eredivisie.Panjenengané uga biasa dipasang dadi pamain tengah utawa pamain bertahan. Giovanni uga ditransfer saka FC Barcelona ing Feyenoord minangka ngawa misi Barcelona dadi jawara Liga Champions taun 2006. Ing Feyenoord panjenengané uga dipercaya dadi kapten kanggo mbela Walanda ing saben turnamen panjenengané bisa njamber paringkat internasional wiwit Piala Donya FIFA 1998 kanthi Piala Donya FIFA 2010. Mangsa ing timnas Piala Donya 2010 panjenengané dipercaya dadi kapten.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten