Tim nasional bal-balan Jerman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jerman
Lambang asosiasi
Julukan Die Nationalmannschaft
Asosiasi Deutscher Fußball-Bund (DFB)[1]
Pelatih Flag of Germany.svg Joachim Löew
Penampilan
terbanyak
Lothar Matthäus (150)
Pencetak gol
terbanyak
Gerd Müller (68)

Cithakan:Football kit/test

Cithakan:Football kit/test

Pertandingan internasional pisanan
Swiss 5 - 3 Jerman
(Basel, Swiss; 5 April 1908) 1872)
Kamenangan paling gedhé
Jerman 16 - 0 Rusia
(Stockholm, Swedia; 1 Juli 1912)
Kekalahan paling gedhé
Inggris 9 - 0 Jerman
(Oxford, Inggris; 16 Maret 1909)
Piala Donya
Panampilan 16 (Pisanan ing 1934)
Kasil paling apik Juara, 1954, 1974, 1990
Piala Eropa
Penampilan 9 (Pisanan ing 1972)
Hasil terbaik Juara, Cithakan:Ec2, Cithakan:Ec2, Cithakan:Ec2


Tim nasional sépak bola Jerman kuwi tim sing makili Jerman jroning kajuwaraan bal-balan internasional. Jerman nduwèni cathetan sing apik jroning saben turnamèn Piala Donya. Cathetan prèstasi kaping 3 juwara donya, mung dikalahaké déning tim Brasil. Saliyané kuwi tim nasional bal-balan Jerman Wétan uga naté menangaké Olimpiade.

Pelatih tim Jerman saiki yakuwi Jürgen Klinsmann. Klinsmann, sing ngganti Rudi Völler sing mundur sawisé gagal ing Piala Eropah 2004 ing Portugal, nggabungaké pamain anom lan senior ing kubu Jerman, saéngga dhèwèké masang Oliver Kahn, Jens Lehmann lan Michael Ballack sing duwé pengalaman sekaligus karo sawetara pamain anyar ing tim nasional Jerman, kaya Philipp Lahm, Lukas Podolski, utawa Bastian Schweinsteiger.

Cathetan ing Piyala Donya[sunting | sunting sumber]

Taun Puteran Posisi GP M S* K GS GA
Flag of Uruguay.svg 1930 Ora mèlu - - - - - - -
Flag of Italy.svg 1934 Sémi-Final 3 4 3 0 1 11 8
Flag of France.svg 1938 Puteran 1 10 2 0 1 1 3 5
Flag of Brazil.svg 1950 Dilarang mèlu - - - - - - -
Flag of Switzerland.svg 1954 Juwara 1 6 5 0 1 25 14
Flag of Sweden.svg 1958 Semi-Final 4 6 2 2 2 12 14
Flag of Chile.svg 1962 Prapat-Final 7 4 2 1 1 4 2
Flag of England.svg 1966 Final 2 6 4 1 1 15 6
Flag of Mexico.svg 1970 Sémi-Final 3 6 5 0 1 17 10
Flag of Germany.svg 1974 Juwara 1 7 6 0 1 13 4
Flag of Argentina.svg 1978 Group Puteran 2 6 6 1 4 1 10 5
Flag of Spain.svg 1982 Final 2 7 3 2 2 12 10
Flag of Mexico.svg 1986 Final 2 7 3 2 2 8 7
Flag of Italy.svg 1990 Juwara 1 7 5 2 0 15 5
Flag of the United States.svg 1994 Perempat-Final 5 5 3 1 1 9 7
Flag of France.svg 1998 Prapat-Final 7 5 3 1 1 8 6
Flag of South Korea.svgFlag of Japan.svg 2002 Final 2 7 5 1 1 14 3
Flag of Germany.svg 2006 Semi-Final 3 7 5 1 1 14 6
Flag of South Africa.svg 2010 Semi-Final 3 - - - - - - -
Total 16/18 3 Gelar 92 55 *19 18 198 109
*Sèri klebu tandhing knockout kang ditentokaké kanthi adu pinalti.
**Latar wuri werna emas nuduhaké kamenangan. Werna abang nuduhaké pertandhingan dianakaké dadi tuwan omah.

Cathetan ing Piala Eropah[sunting | sunting sumber]

Taun Putaran GP M S* K GS GA
Flag of France.svg 1960 Tidak ikut - - - - - -
Flag of Spain.svg 1964 Tidak ikut - - - - - -
Flag of Italy.svg 1968 Tidak lolos - - - - - -
Flag of Belgium.svg 1972 Juara 2 2 0 0 5 1
Flag of SFR Yugoslavia.svg 1976 Final 2 1 1 0 6 4
Flag of Italy.svg 1980 Juara 4 3 1 0 6 3
Flag of France.svg 1984 Round 1 3 1 1 1 2 2
Flag of Germany.svg 1988 Semi-final 4 2 1 1 6 3
Flag of Sweden.svg 1992 Final 5 2 1 2 7 8
Flag of England.svg 1996 Juwara 6 4 2 0 10 3
Flag of Belgium.svgCithakan:Bendera belanda 2000 Putaran 1 3 0 1 2 1 5
Flag of Portugal.svg 2004 Putaran 1 3 0 2 1 2 3
Flag of Switzerland.svgFlag of Austria.svg 2008 Lolos - - - - - -
Total 3 Gelar 32 15 10 7 45 32
*Sèri klebu tandhing knockout kang ditentokaké kanthi adu pinalti.
**Latar wuri werna emas nuduhaké kamenangan. Werna abang nuduhaké pertandhingan dianakaké dadi tuwan omah.

Skuad Piala Donya 2006[sunting | sunting sumber]

Pamain[sunting | sunting sumber]

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Nodrhein-Westfalen Jens Lehmann 10 November 1969 51 Flag of England.svg Arsenal
2 DF Nodrhein-Westfalen Marcell Jansen 4 November 1985 20 Flag of Germany.svg Borussia Mönchengladbach
3 DF Nodrhein-Westfalen Arne Friedrich 29 Mei 1979 55 Flag of Germany.svg Hertha BSC Berlin
4 DF Berlin Robert Huth 18 Agustus 1984 17 Flag of England.svg Chelsea
5 MF Hessen Sebastian Kehl 13 Februari 1980 31 Flag of Germany.svg Borussia Dortmund
6 DF Baden-Württemberg Jens Nowotny 11 Januari 1974 45 Flag of Germany.svg Bayer 04 Leverkusen
7 MF Bayern Bastian Schweinsteiger 1 Agustus 1984 47 Flag of Germany.svg Bayern Munich
8 MF Nodrhein-Westfalen Torsten Frings 22 November 1976 70 Flag of Germany.svg Werder Bremen
9 FW Nodrhein-Westfalen Mike Hanke 5 November 1983 11 Flag of Germany.svg VfL Wolfsburg
10 FW Nodrhein-Westfalen Oliver Neuville 1 Mei 1973 66 Flag of Germany.svg Borussia Mönchengladbach
11 FW Rheinland-Pfalz Miroslav Klose 9 Juni 1976 72 Flag of Germany.svg Werder Bremen
12 GK Baden-Württemberg Oliver Kahn 15 Juni 1969 84 Flag of Germany.svg Bayern Munich
13 MF Sachsen Michael Ballack (kapten) 26 September 1976 77 Flag of England.svg Chelsea
14 FW Niedersachsen Gerald Asamoah 3 Oktober 1978 43 Flag of Germany.svg FC Schalke 04
15 MF Bayern Thomas Hitzlsperger 5 April 1982 30 Flag of Germany.svg VfB Stuttgart
16 DF Bayern Philipp Lahm 11 November 1983 37 Flag of Germany.svg Bayern Munich
17 DF Niedersachsen Per Mertesacker 29 September 1984 39 Flag of Germany.svg Hannover 96
18 MF Mecklenburg-Vorpommern Tim Borowski 2 Mei 1980 31 Flag of Germany.svg Werder Bremen
19 MF Thüringen Bernd Schneider 17 November 1973 80 Flag of Germany.svg Bayer Leverkusen
20 FW Nodrhein-Westfalen Lukas Podolski 4 Juni 1985 44 Flag of Germany.svg 1. FC Köln
21 DF Nodrhein-Westfalen Christoph Metzelder 5 November 1980 39 Flag of Germany.svg Borussia Dortmund
22 FW Nodrhein-Westfalen David Odonkor 21 Februari 1984 13 Flag of Germany.svg Borussia Dortmund
23 GK Rheinland-Pfalz Timo Hildebrand 5 April 1979 7 Flag of Germany.svg VfB Stuttgart

Pelatih[sunting | sunting sumber]

Negara bagéyan Jeneng Lair Jabatan
Baden-Württemberg Joachim Löw 3 Februari 1960 Pelatih
Baden-Württemberg Oliver Bierhoff 1 Mei 1968 Manager
Schleswig-Holstein Andreas Köpke 12 Maret 1962 Pelatih kiper

Para Pamain sing kerep tampil[sunting | sunting sumber]

Ig ngisor iki daftar 22 pamain sing kerep tampil kanggo Jerman, data tanggal 1 Oktober 2007:

# Pamain Karir pamain Jerman Panampilan
1 Lothar Matthäus 1980-2000 150
2 Jürgen Klinsmann 1987-1998 108
3 Jürgen Kohler 1986-1998 105
4 Franz Beckenbauer 1965-1977 103
5 Thomas Häßler 1988-2000 101
6 Berti Vogts 1967-1978 96
7 Sepp Maier 1966-1979 95
8 Karl-Heinz Rummenigge 1976-1986 95
9 Rudi Völler 1982-1994 90
10 Andreas Brehme 1984-1994 86
= Oliver Kahn 1995-2006 86
12 Andreas Möller 1988-1999 85
13 Karlheinz Förster 1978-1986 81
= Wolfgang Overath 1963-1974 81
14 Bernd Schneider* 1999-present 80
15 Michael Ballack* 1999-present 77
16 Guido Buchwald 1984-1994 76
= Harald Schumacher 1979-1986 76
19 Pierre Littbarski 1981-1990 73
20 Hans-Peter Briegel 1979-1986 72
= Uwe Seeler 1954-1970 72
= Christian Ziege 1993-2004 72

Panyithak Gol Paling Akèh[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki daftar 10 panyithak gol paling akèh kanggo Jerman, data tanggal 1 Oktober, 2007:

# Pamain Gol
1 Gerd Müller 68
2 Jürgen Klinsmann 47
3 Rudi Völler 47
4 Karl-Heinz Rummenigge 45
5 Uwe Seeler 43
6 Oliver Bierhoff 37
7 Michael Ballack* 35
8 Miroslav Klose* 35
9 Fritz Walter 33
10 Klaus Fischer 32

Cathetan Turnamèn[sunting | sunting sumber]

Delengen ugaa[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Tim nasional bal-balan Eropah (UEFA)

Albania | Andorra | Armenia | Austria | Azerbaijan | Walanda | Belarus | Belgia | Bosnia-Herzegovina | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Georgia | Hongaria | Inggris | Irlandia | Irlandia Lor | Islandia | Israèl | Italia | Jerman | Kazakhstan | Kapuloan Faroe | Kroasia | Latvia | Liechtenstein | Lituania | Luxemburg | Republik Makedonia | Malta | Moldavia | Montenegro | Norwegia | Prancis | Polandia | Portugal | Rumania | Rusia | San Marino | Skotlandia | Serbia | Siprus | Slovakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Swiss | Turki | Ukraina | Wales | Yunani