Lukas Podolski

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lukas Podolski
Lukas Podolski.JPG
Informasi pribadi
Tanggal lair 4 Juni 1985
Papan lair Gliwice, Polandia
Dhuwur 1.80 m
Posisi pamain Striker
Informasi klub
Klub saiki 1. FC Köln
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003
2003–2006
2006–2009
2007
2009–
1. FC Köln II
1. FC Köln
FC Bayern München
FC Bayern München II
1. FC Köln
2 0(0)
81 (46)
71 (15)
2 0(0)
27 0(2)
Tim nasional
2001–2002
2002–2003
2003
2004
2004–
Jerman U-17
Jerman U-18
Jerman U-19
Jerman U-21
Jerman
6 0(2)
7 0(4)
3 0(6)
5 0(0)
79 (40)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 30 Juni 2006.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 7 Juni 2006


Lukas Podolski (éjaan basa Polandia: Łukasz Podolski lan lair tanggal 4 Juni 1985 ing Gliwice, Polandia), kuwi sawijining pamain bal-balan Jerman katurunan Silesia. Podolski nduwèni peparab (Prinz) Poldi (“Pangéran Poldi”).

Podolski nyathet prèstasi amarga jroning umur 18 taun wis kasil nyithak sepuluh gol menyang gawang lawan jroning 19 pertandingan. Prestasi iku ndadèkaké jenengé kacathet minangka pamain umur 18 sing paling cemerlang ing Jerman sajroning 43 taun pungkasan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lukas_Podolski&oldid=814764"