Tim nasional bal-balan Afrika Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Afrika Kidul
Shirt badge/Association crest
Julukan Bafana Bafana
(The Boys, The Boys)
Asosiasi Asosiasi Bal-balan
Afrika Kidul
Konfederasi CAF (Afrika)
Pelatih kepala Flag of Brazil.svg Joel Santana
Kaptèn Aaron Mokoena
Most caps Shaun Bartlett (74)
Top scorer Benni McCarthy (30)
Kandhang First National Bank Stadium
Kodhe FIFA RSA
FIFA ranking 69
Rangking FIFA 16 (August 1996)
Lowest FIFA ranking 109 (August 1993)
Elo rating 77
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
First kit
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Second kit
Tandhing international
Walanda 2 - 1 Afrika Kidul
(Amsterdam, Walanda; 2 November 1924)
Kamenangan paling gedhe
Australia 0 - 8 Afrika Kidul
(Adelaide, Australia; 17 September 1955)
Kalah paling gedhe
Australia 5 - 1 Afrika Kidul
(Newcastle, Australia; 7 Juni 1947)
Meksiko 4 - 0 Afrika Kidul
(Los Angeles, Amérika Sarékat; 6 Oktober 1993)
Amérika Sarékat 4 - 0 Afrika Kidul
(Washington, Amérika Sarékat; 3 Juni 2000)
Nigeria 4 - 0 Afrika Kidul
(Monastir, Tunisia; 31 Januari 2004)
Piala Donya
Panampilan 2 (First in 1998)
Kasil paling apik Babak 1, 1998 dan 2002
Piala Afrika
Panampilan 7 (First in 1996)
Asil paling apik Juwara, 1996
Confederations Cup
Panampilan 2 (First in 1997)
Asil paling apik 4th, 2009

Tim nasional bal-balan Afrika Kidul utawa biasané diundang elang super iku sawijining tim nasional bal-balan sing prestasiné sepisan ngrebut juwara Piala Afrika ing taun 1996 lan ana ing sangisoré Asosiasi Bal-balan Afrika Kidul. Debut piala donyané kedadéyan ing taun 1998 lan asil paling apik yaiku Babak 1 ing 1998 lan 2002.

Rekor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rekor Piala Afrika[sunting | sunting sumber]

Pemain kondhang[sunting | sunting sumber]

Pertandhingan[sunting | sunting sumber]

Kualifikasi Piala Donya 2010 CAF[sunting | sunting sumber]

Ing kualifikasi iki, Afsel ngraih kamenangan kaping pindho (kaloroné saka Guinea Equatorial), sepisan sèri (karo Sierra Leone), lan kaping 3 kalah (saka Nigeria kaping pindho, lan Sierra Leone). Senadyan Afrika Kidul gagal jroning babak kualifikasi, nanging isih lolos minangka tuan omah.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]