Dhaptar federasi bal-balan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Konfederasi Bal-balan Asia
Asian Football Confederation
200px
AFC.svg
Anggota AFC
Cekakan AFC
Sesanti "The Future is Asia"
Pambentukan 1954
Jinis Organisasi olahraga
Kantor pusat Kuala Lumpur, Malaysia
Kaanggotaan 46 asosiasi anggota (saka 4 federasi regional)
Presidhen Mohammed bin Hammam
Situs web http://www.the-afc.com

Konfederasi Bal-balan Asia (jroning basa Inggris: Asian Football Confederation utawa AFC) iku badan sing ngatur bal-balan ing Asia, ora kalebu Siprus lan Israel, nanging nyakup Australia.

AFC nduwèni 46 negara anggota sing mayoritas dumunung ing Asia. Negara sing nduwèni wilayah ing Eropah lan Asia, kaya Turki, Kazakhstan, Azerbaijan, Georgia, lan Rusia, kagabung jroning UEFA. AFC diadegaké 8 Mei 1954 ing Manila, Filipina lan minangka salah siji saka enem konfederasi bawana FIFA. FIFA ngakoni AFC wiwit 21 Juni 1954. Markas AFC dumunung ing AFC House, Dalan 1/155, Bukit Jalil, Kuala Lumpur, Malaysia. Presidhèné yaiku Mohammed bin Hammam (Qatar).

Organisasi[sunting | sunting sumber]

Negara Pendhiri[sunting | sunting sumber]

  1. Afghanistan
  2. Burma
  3. Republik China
  4. Hong Kong
  5. India
  6. Indonesia
  7. Jepang
  8. Republik Korea
  9. Pakistan
  10. Filipina
  11. Singapura
  12. Vietnam

Presidhèn[sunting | sunting sumber]

No Jeneng Wiwit njabat Nganti Negara
1 Sir Lo Man Kam 1954 1954 Flag of Hong Kong Hong Kong
2 Kwok Chan 1954 1956 Flag of Hong Kong Hong Kong
3 William Sui Tak Louey 1956 1957 Flag of Hong Kong Hong Kong
4 N.C. Chan 1957 1958 Flag of Hong Kong Hong Kong
5 Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj 1958 1977 Flag of Malaysia Malaysia
Kambiz Atabai
(Penjabat)
1977 1978 Flag of Iran Iran
6 Tan Sri Hamzah Abu Samah 1978 1994 Flag of Malaysia Malaysia
7 Yang Mulia Sultan Ahmad Shah 1994 2002 Flag of Malaysia Malaysia
8 Mohamed bin Hammam 2002 kini Flag of Qatar Qatar

Sekretaris Jendral[sunting | sunting sumber]

  1. Lee Wai Tong (Hong Kong) 1954-1965
  2. Koe Ewe Teik (Malaysia) 1965-1974
  3. Dato' Teoh Chye Hin (Malaysia) 1974-1978
  4. Dato' Peter Velappan (Malaysia) 1978-2007
  5. Dato' Paul Mony Samuel (Malaysia) 2007-2009
  6. Alexander Soosay (Malaysia) 2009-kini

Wilayah[sunting | sunting sumber]

Wilayah anggota AFC

AFC kap’erang jroning patang wilayah.

Federasi Bal-balan ASEAN[sunting | sunting sumber]

Federasi Bal-balan Asia Wétan[sunting | sunting sumber]

Federasi Bal-balan Asia Kulon[sunting | sunting sumber]

Federasi Bal-balan Asia Tengah lan Kidul[sunting | sunting sumber]

Kompetisi[sunting | sunting sumber]

Turnamen AFC[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bal-balan AFC

Turnamen regional[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bal-balan AFC Cithakan:AnggotaAFC Cithakan:TimAFC

Cithakan:SBW Internasional