Liga Eropah UEFA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Liga Eropah UEFA
Logo Liga Eropah UEFA
Dibentuk 1971 (format kini sejak 2009)
Wilayah Eropah (UEFA)
Gunggung tim 48 (babak penyisihan grup)
+8 klub tanding sawisé babak penyisihan grup Liga Champions[1]
160 (total)
Juwara bertahan Flag of Portugal Porto (gelar kaloro)
Klub paling suksès Flag of Italia Juventus
Flag of Italia Internazionale
Flag of Inggris Liverpool
(3 gelar masing-masing)
Soccerball current event.svg Liga Eropah UEFA 2010–2011

Liga Eropah UEFA sadurungé dikenal mawa jeneng Piala UEFA iku kompetisi resmi sing dianakaké déning UEFA minangka badan paling dhuwur jroning olah raga bal-balanan Eropah. Piala UEFA wiwit dianakaké musim kompetisi taun 1971-1972 minangka bagéan saka kagiatan UEFA kanggo nemokaké tim-tim saka Eropah. Kompetisi iki dianakaké kanggo ngganti kompetisi Inter-Cities Fairs Cup sing dianakaké antara taun 1955-1971 kanthi total penyelenggaraan kaping 13. Wiwit taun 2000 juwara saka kompetisi iki bakal diadu karo juwara Piala/Liga Champions kanggo ngrebut gelar juwara Piala Super Eropah nggantèkaké juwara Piala Winners sing wis dibusak déning UEFA ing musim kompetisi 1999-2000.

Juwara bertahan wektu iki yaiku FC Porto sing kasil ngalahaké SC Braga kanthi skor 1–0 ing pertandingan final sing dianakaké ing Stadion Aviva, Dublin, Irlandia.


Pertandingan Final[sunting | sunting sumber]

Tim Tuan Omah Hasil Tim Tamu Musim
1 Flag of Portugal.svg FC Porto 1 - 0 Flag of Portugal.svg SC Braga 2010-11
2 Flag of Spain.svg Club Atlético de Madrid 2 – 1 Flag of England.svg Fulham 2009–10
3 Flag of Ukraine.svg Shakhtar Donetsk 2 – 1 Flag of Germany.svg Werder Bremen 2008–09
4 Flag of Russia.svg Zenit St Petersburg 2 – 0 Flag of Scotland.svg Glasgow Rangers 2007–08

Dhaptar juwara[sunting | sunting sumber]

Kalebu nalik isih jeneng Inter-Cities Fairs Cup.

Tim Kali Juwara Pertama Kali Juwara Kaloro Taun Juwara Pertama Taun Juwara Kaloro
Flag of Italia Juventus 3 1 1977, 1990, 1993 1995
Flag of Italia Internazionale 3 1 1991, 1994, 1998 1997
Flag of Inggris Liverpool 3 0 1973, 1976, 2001
Flag of Jerman Borussia Mönchengladbach 2 2 1975, 1979 1973, 1980
Flag of Inggris Tottenham Hotspur 2 1 1972, 1984 1974
Flag of Spain Real Madrid 2 0 1985, 1986
Flag of Swédia IFK Göteborg 2 0 1982, 1987
Flag of Italia Parma 2 0 1995, 1999
Flag of the Netherlands Feyenoord 2 0 1974, 2002
Flag of Spain Sevilla 2 0 2006, 2007
Flag of Portugal Porto 2 0 2003, 2011
Flag of Belgium Anderlecht 1 1 1983 1984
Flag of the Netherlands PSV Eindhoven 1 0 1978
Flag of Jerman Eintracht Frankfurt 1 0 1980
Flag of Inggris Ipswich Town 1 0 1981
Flag of Jerman Bayer Leverkusen 1 0 1988
Flag of Italia Napoli 1 0 1989
Flag of the Netherlands Ajax 1 0 1992
Flag of Jerman Bayern München 1 0 1996
Flag of Jerman Schalke 04 1 0 1997
Flag of Turki Galatasaray 1 0 2000
Flag of Spain Valencia 1 0 2004
Flag of Russia CSKA Moskwa 1 0 2005
Flag of Russia Zenit St. Petersburg 1 0 2008
Flag of Ukraine Shakhtar Donetsk 1 0 2009
Flag of Spain Atlético Madrid 1 0 2010
Flag of Jerman Borussia Dortmund 0 2 1993, 2002
Flag of Prancis Marseille 0 2 1999, 2004
Flag of Spain RCD Espanyol 0 2 1988, 2007
Flag of Inggris Wolverhampton Wanderers 0 1 1972
Flag of the Netherlands Twente 0 1 1975
Flag of Belgium Club Brugge 0 1 1976
Flag of Spain Athletic Bilbao 0 1 1977
Flag of Prancis Bastia 0 1 1978
Flag of Serbia Red Star Belgrade 0 1 1979
Flag of the Netherlands AZ Alkmaar 0 1 1981
Flag of Jerman Hamburg 0 1 1982
Flag of Portugal Benfica 0 1 1983
Flag of Hongaria Videoton 0 1 1985
Flag of Jerman Köln 0 1 1986
Flag of Skotlandia Dundee United 0 1 1987
Flag of Jerman Stuttgart 0 1 1989
Flag of Italia Fiorentina 0 1 1990
Flag of Italia Roma 0 1 1991
Flag of Italia Torino 0 1 1992
Flag of Austria Austria Salzburg 0 1 1994
Flag of Prancis Bordeaux 0 1 1996
Flag of Italia Lazio 0 1 1998
Flag of Inggris Arsenal 0 1 2000
Flag of Spain Alavés 0 1 2001
Flag of Skotlandia Celtic 0 1 2003
Flag of Portugal Sporting Lisboa 0 1 2005
Flag of Inggris Middlesbrough 0 1 2006
Flag of Skotlandia Rangers 0 1 2008
Flag of Jerman Werder Bremen 0 1 2009
Flag of Inggris Fulham 0 1 2010
Flag of Portugal Braga 0 1 2011

Dhistribusi juwara miturut negara[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Loro tim paling baik ing saben grup maju menyang babak 32 besar, gabung karo wolung tim peringkat katelu Liga Champions ing babak penyisihan grup.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Musim Liga Eropah UEFA

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Liga_Eropah_UEFA&oldid=843079"