Fédération Internationale de Football Association

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo FIFA lainnya : For the world, for the game

Fédération Internationale de Football Association (FIFA) utawa Federasi Internasional Persatuan Bal-balan iku badan pengatur internasional bal-balan. FIFA nduwèni markas ing Zürich, Swiss.

FIFA diadegaké ing Paris tanggal 21 Mei 1904 lan ngrayakaké dina dadiné sing ka-100 ing taun 2004. Sasi April 2004, FIFA ngumumaké yèn bakal ngraup kauntungan $144 yuta saka $1,64 miliar pametu ing taun 2003 lan 2006.

FIFA uga promosi bal-balan, ngatur transfer pemain antar tim, mènèhi gelar Pemain paling apik donya FIFA, lan macak dhaptar Peringkat Donya FIFA saben sasi.

Peraturan bal-balan ditetepaké déning IFAB (International Football Association Board), dumadi saka papat wakil saka FIFA lan siji-siji wakil saka Asosiasi Bal-balan Inggris, Asosiasi Bal-balan Skotlandia, Asosiasi Bal-balan Wales lan Asosiasi Bal-balan Irlandia.

Asosiasi[sunting | sunting sumber]

Turnamèn[sunting | sunting sumber]

FIFA nglaksanakaké kajuwaraan-kajuwaraan bal-balan kaya :

Dhaptar Presidhèn FIFA[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:SBW Internasional