Athletic Bilbao

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Athletic Club
Jeneng jangkep Athletic Club
Julukan Los Leones (Singa)
Diadegaké 1898
Lapangan San Mamés,
Bilbao, Spanyol
Kapasitas 39,750[1]
Ketua Fernando García Macua
Manajer Joaquín Caparrós
Liga La Liga
2006-2007 La Liga, (17)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Athletic Bilbao kuwi tim bal-balan Spanyol. Kandhangé ing Bilbao. Tim iki diadegaké taun 1898. Bebarengan karo tim Real Madrid lan FC Barcelona, tim Athletic Bilbao dijuluki minangka tim "sing ora naté ka-gradasi", sarta tim-tim sing nduwèni akèh pamain bintang mawa bakat. Gelar sing tau direngkuh yakuwi 8 juwara La Liga. Klub iki mainaké pertandhingan kandhang ing Stadion San Mames kanthi kapasitas 40.000 penonton.

Prèstasi[sunting | sunting sumber]

  • 8 La Liga: 1929-30, 1930-31, 1933-34, 1935-36, 1942-43, 1955-56, 1982-83, 1983-84.
  • 24 Copa del Rey: 1902, 1903, 1904, 1910, 1911, 1914, 1915, 1916, 1921, 1923, 1930, 1931, 1932, 1933, 1943, 1944, 1945, 1950, 1955, 1956, 1958, 1969, 1973, 1984.
  • 1 Supercopa de España: 1985

Pamain kondhang[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

</noinclude>

  1. ^ www.fussballtempel.net
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Athletic_Bilbao&oldid=814962"