Tim nasional bal-balan Brasil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brazil
Lambang asosiasi
Julukan Seleção
Asosiasi Konfederasi Bal-balan Brasil
Pelatih Cithakan:Bendera bra Carlos Dunga
Penampilan paling akèh Cafu (156)
Pencetak gol paling akèh Pelé (77)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Argentina 3 - 0 Brasil
(Buenos Aires, Argentina; 20 Agustus 1914)
Kemenangan terbesar
Brasil 10 - 1 Bolivia
(São Paulo, Brasil; 10 April 1949)
Kekalahan terbesar
Uruguay 6 - 0 Brasil
(Viña del Mar, Chile; 18 September 1920)
Jerman 7 - 1 Brasil
(Belo Horizonte, Brasil; 8 Juli 2014)
Piala Dunia
Penampilan 18 (Pertama kali pada 1930)
Asil paling apik Juwara, 1958, 1962, 1970,
1994, 2002
Copa América
Penampilan 31 (Pertama kali pada 1916)
Asil paling apik Juwara, 1919, 1922, 1949,
1989, 1997, 1999, 2004, 2007
Piala Konfederasi
Penampilan 6 (Pertama kali pada 1997)
Hasil terbaik Juwara, 1997, 2005, 2009

Tim nasional bal-balan Brasil makili Brasil jroning kajuwaraan bal-balan internasional lan minangka tim paling suksès jroning sajarah. Brasil kaping lima njuaarani Piala Donya FIFA. Tim Brasil kerep diundang kanti jeneng paraban Seleção, sing maknané "wong-wong sing kapilih".

Pelatih misuwur[sunting | sunting sumber]

Rekor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rekor Copa América[sunting | sunting sumber]

Pemain misuwur[sunting | sunting sumber]

Piala Donya 2006[sunting | sunting sumber]

Skuad[sunting | sunting sumber]

Pelatih: Carlos Alberto Parreira

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Dida 7 Oktober 1973 85 Flag of Italia Milan
2 DF Cafu (kapten) 7 Juni 1970 144 Flag of Italia Milan
3 DF Lúcio 8 Mei 1978 50 Flag of Jerman Bayern München
4 DF Juan 1 Februari 1979 38 Flag of Jerman Bayer Leverkusen
5 MF Emerson 4 April 1976 72 Flag of Italia Juventus
6 DF Roberto Carlos 10 April 1973 126 Flag of Spain Real Madrid
7 FW Adriano 17 Februari 1982 33 Flag of Italia Internazionale
8 MF Kaká 22 April 1982 33 Flag of Italia Madrid
9 FW Ronaldo 22 September 1976 97 Flag of Spain Real Madrid
10 FW Ronaldinho 21 Maret 1980 65 Flag of Spain Barcelona
11 MF Zé Roberto 6 Juli 1974 79 Flag of Jerman Bayern München
12 GK Rogério 22 Januari 1973 16 Flag of Brasil São Paulo
13 DF Cicinho 24 Juni 1980 10 Flag of Spain Real Madrid
14 DF Luisão 13 Februari 1981 16 Flag of Portugal Benfica
15 DF Cris 3 Juni 1977 17 Flag of Prancis Lyon
16 DF Gilberto 25 April 1976 8 Flag of Jerman Hertha Berlin
17 MF Gilberto Silva 7 Oktober 1976 38 Flag of Inggris Arsenal
18 MF Mineiro 2 Agustus 1975 2 Flag of Brasil São Paulo
19 MF Juninho 30 Januari 1975 38 Flag of Prancis Lyon
20 MF Ricardinho 23 Mei 1976 18 Flag of Brasil Corinthians
21 FW Fred 3 Oktober 1983 3 Flag of Prancis Lyon
22 GK Júlio César 3 September 1979 11 Flag of Italia Internazionale
23 FW Robinho 25 Januari 1984 18 Flag of Spain Real Madrid

Rékor[sunting | sunting sumber]

  • Brasil gawé rékor anyar kanthi 10 kamenangan maturut-turut ing putaran final Piala Donya 2006 sawisé ngalahaké Ghana, 27 Juni 2006.
  • Kaptèn Brasil Marcos Cafu, 36 taun, nambah cathetan rékor jroning kariré ing tataran internasional dadi pemain Tim Samba sing paling kerep menang ing pertandingan Piala Donya. Sawisé pertandingan nglawan Australia ing Munich, Minggu 18 Juni 2006, Cafu resmi madhani rékor sing dicekel Carlos Dunga lan Claudio Taffarel minangka pemain sing paling kerep mbéla Brasil ing Piala Donya, yakuwi 18 pertandingan. Cafu wis ngrasakaké 14 kamenangan, luwih akèh tinimbang Dunga, Taffarel, lan pemain Brasil endi waé. Nganti wektu piala donya iki, Cafu uga isih nyekel rékor pemain Brasil kanthi cap paling akèh, yakuwi 148 pertandingan. Saka atusan partai iku Cafu mung ngrasakaké kekalahan kaping 19. Rékor iki terus nambah nalika Brasil menang saka Ghana ing babak 16 besar.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]