Tim nasional bal-balan Uruguay

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Uruguay
Shirt badge/Association crest
Julukan Charrúas
La Celeste Olímpica (The Olympic Sky Blue)
La Celeste (The Sky Blue)
Asosiasi Asosiasi Sepak Bola Uruguay
Konfederasi CONMEBOL (Amerika Selatan)
Pelatih kepala Flag of Uruguay.svg Oscar Tabarez, 2006-
Kaptèn Diego Lugano
Most caps Rodolfo Rodriguez (78)
Top scorer Héctor Scarone (31)
Kandhang Estadio Centenario
Kodhe FIFA URU
FIFA ranking 28
Rangking FIFA 14 (Mei 1994)
Lowest FIFA ranking 76 (Desember 1998)
Elo rating 17
Rating Elo 1 (1920-31)
Lowest Elo ranking 46 (Maret 1980)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
First kit
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Second kit
Tandhing international
Uruguay 2 - 3 Argentina
(Montevideo, Uruguay; 16 Mei 1901)
Kamenangan paling gedhe
Uruguay 9 - 0 Bolivia
(Lima, Peru; 9 November 1927)
Kalah paling gedhe
Uruguay 0 - 6 Argentina
(Montevideo, Uruguay; 20 Juli 1902)
Piala Donya
Panampilan 11 (First in 1930)
Kasil paling apik Juwara, 1930 dan 1950
Copa América
Panampilan 39 (First in 1916)
Asil paling apik Juwara, 1916, 1917, 1920,
1923, 1924, 1926, 1935,
1942, 1956, 1959, 1967,
1983, 1987, 1995
Confederations Cup
Panampilan 1 (First in 1997)
Asil paling apik 4th, 1997

Tim nasional bal-balan Uruguay iku sawijining tim nasional bal-balan sing paling suksès ing ajang Piala Donya FIFA lan Copa América. Debut piala donyané kedadéyan ing taun 1930 asilé kaping pindho ngrebut juwara Piala Donya lan kaping 39 ngrebut juwara Copa América.

Rekor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rékor Copa América[sunting | sunting sumber]

Pemain misuwur[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]