Olympique Lyonnais

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ana loop cithakan: Cithakan:Kotak info klub sepak bola Olympique Lyonnais yaiku sawijining klub bal-balan Prancis kang markasé ana ing Lyon, Perancis. Klub iki main ana ing Ligue 1. Diadhêkaké ana ing taun 1899 ing kutha Chauses kang mlebu ing wilayah Lyon, departemen Rhone. Olympique Lyonnais sapréné kaduduané ing kutha Lyon, Prancis selatan. Olympique Lyonnais yaiku sawijining klub paling tuwa lan paling sukses ing Prancis.

Préstasi[sunting | sunting sumber]

Domestik[sunting | sunting sumber]

Juara (1): 2000–2001
Juara (7): 1973, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

Éropah[sunting | sunting sumber]

Juara (1): 1997

Daptar pemain[sunting | sunting sumber]

Skuat utama[sunting | sunting sumber]

Per 10 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Prancis GK Hugo Lloris
3 Flag of Brasil DF Cris (kapten)
4 Cithakan:Country data BFA DF Bakary Koné
5 Flag of Croatia DF Dejan Lovren
6 Flag of Swédia MF Kim Källström
7 Flag of Prancis MF Clément Grenier
8 Flag of Prancis MF Yoann Gourcuff
9 Flag of Argentina FW Lisandro López
10 Flag of Prancis FW Alexandre Lacazette
11 Flag of Brasil MF Michel Bastos
12 Flag of Prancis MF Jordan Ferri
13 Flag of Prancis DF Anthony Réveillère
14 Flag of Prancis DF Mouhamadou Dabo
15 Flag of Prancis MF Gueïda Fofana
16 Flag of Switzerland GK Jérémy Frick
No. Pos. Jeneng
18 Flag of Prancis FW Bafétimbi Gomis
19 Flag of Prancis FW Jimmy Briand
20 Flag of Prancis DF Aly Cissokho
21 Flag of Prancis MF Maxime Gonalons
22 Flag of Mali MF Sidy Koné
23 Flag of Prancis DF Samuel Umtiti
24 Flag of Prancis MF Jérémy Pied
25 Flag of Prancis FW Yassine Benzia
28 Flag of Prancis MF Enzo Reale
30 Flag of Prancis GK Rémy Vercoutre
34 Flag of Prancis FW Harry Novillo
40 Flag of Portugal GK Anthony Lopes
45 Flag of Prancis GK Mathieu Gorgelin
46 Flag of Prancis DF Loïc Abenzoar
51 Cithakan:Country data GUI FW Mohammed Lamine Yattara

Disilihaké[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Flag of Bèlgia GK Théo Defourny (ke FC Rouen)

Cadangan[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
31 Flag of Aljazair MF Saïd Mehamha
32 Flag of Prancis FW Grégoire Puel
36 Flag of Prancis DF Sébastien Faure
37 Flag of Prancis DF Thomas Fontaine
40 Flag of Portugal GK Antony Lopes
41 Flag of Prancis MF Maxime Blanc
43 Flag of Prancis DF Samuel Umtiti
No. Pos. Jeneng
44 Flag of Senegal DF Ousmane N'Diaye
45 Flag of Prancis GK Mathieu Gorgelin
47 Flag of Prancis MF Rachid Ghezzal
48 Flag of Prancis MF Enzo Reale
49 Flag of Prancis MF Jordan Ferri
50 Flag of Prancis MF Ali Touncara

Cathêtan[sunting | sunting sumber]

  • Cathetan 1: miturut situs resmi klub, mereka luwih migunaaké 1950 katimbang 1899.[1]

Cathêtan Sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Ligue 1

Anggota G-14

Flag of the Netherlands.svg Ajax | Flag of England.svg Arsenal | Flag of Spain.svg FC Barcelona | Flag of Germany.svg Bayer Leverkusen | Flag of Germany.svg Bayern Munich

Flag of Germany.svg Borussia Dortmund | Flag of the Netherlands.svg PSV Eindhoven | Flag of Italy.svg Internazionale | Flag of Italy.svg Juventus

Flag of England.svg Liverpool | Flag of England.svg Manchester United | Flag of Italy.svg AC Milan | Flag of France.svg Lyon | Flag of France.svg Marseille

Flag of France.svg Paris Saint-Germain | Flag of Portugal.svg FC Porto | Flag of Spain.svg Real Madrid | Flag of Spain.svg Valencia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olympique_Lyonnais&oldid=845441"