Nicolas Anelka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nicolas Anelka
Nicolas Anelka 4690.jpg
Anelka playing for Chelsea
Informasi pribadi
Jeneng pepak Nicolas Sébastien Anelka[1]
Tanggal lair 14 Maret 1979 (umur 35)[2]
Papan lair Versailles, France
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[3][4]
Posisi pamain Striker / Winger
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Nomer 39
Karir remaja
1983–1993 Trappes Saint-Quentin
1993–1995 Clairefontaine[5]
1995–1996 Paris Saint-Germain
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1996–1997 Paris Saint-Germain 10 (1)
1997–1999 Arsenal 65 (23)
1999–2000 Real Madrid 19 (2)
2000–2002 Paris Saint-Germain 39 (10)
2002 Liverpool (loan) 22 (5)
2002–2004 Manchester City 89 (37)
2004–2006 Fenerbahçe 39 (14)
2006–2008 Bolton Wanderers 53 (21)
2008– Chelsea 116 (47)
Total 452 (160)
Tim nasional
1997 France U20 3 (0)
1998–2010 France 69 (14)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 21:09, 22 May 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 16:58, 20 November 2010 (UTC)


Nicolas Anelka yaiku pemain bal kang asale saka Perancis. Nicolas Anelka (lair 14 Maret 1979 ning Versailles, Perancis) yaiku pemain bal saka Perancis sing saiki main ning Chelsea FC. Karir maen bal dilakoni saka pirang-pirang klub Eropa. Nicolas Anelka tahu dadi pemain bal kang larang banget. Dheweke dadi uwong Muslim, terus kondang ngnaggo jeneng Abdul Salam Bilal.Nicolas Anelka yaiku starter pemain bal kanggo tim Nasional Perancis. Carlo Ancelotti nggambarke dheweke dadi pemain bal sing cepet lan uga bisa apik ning bal-bal dhuwur, teknik, nembak bal (shooting), lan obahe ora ngnggo bal uga apik. Anelka sepisanan mulai karis saka klub Paris Saint-Germain, ananging terus pindah ning Arsenal. Dheweke gelis kalebu tim utama, lan nduweni jam mabur sing urut lan menangke PFA Young Player of the Year musim ngarepe. Real Madrid napak asmani dheweke sing regane £ 22.3 yuta ing taun 1999, lan dadi rekor biyaya transfer musim kuwi, ananging dheweke ora netep ning kana lan balik maneh ning klube Paris Saint-Germain nganggo biyaya £ 20 yuta. Nicolas Anelka balik maneh ning Liga Premier Inggris sing kepindhone, dheweke pindah ning Liverpool ing sasi Januari 2002 ananging pindah maneh ning klub Manchester City sing diregani £ 13 yuta kanggo ing awal taun 2002-2003. Sakwise telu musim ning Menchester City, dheweke pindah ning Fenerbache kanggp sakmusim sakdurunge pindah ning Inggris maneh ning Bolton Wanderes kang diregani £ 7-8 yuta poundsterling. Dheweke terus ditransfer maneh menyang Chelsea daka Bolton Wanderes 15 yuta ing taun 2008.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Arsenal
Real Madrid
PSG
Fenerbahçe
Chelsea

Tim Nasional[sunting | sunting sumber]

Prancis

Individual[sunting | sunting sumber]

  • Premier League Player of the Month (2): February 1999, November 2008
  • PFA Team of the Year (2): 1999, 2009
  • Barclays Golden Boot: 2008–09
  • PFA Young Player of the Year: 1999
  • Top Skor Piala FA: 2009

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "List of Players". FIFA World Cup South Africa 2010. FIFA. http://www.fifa.com/mm/document/tournament/competition/01/22/85/78/fwc_2010_squadlists.pdf. Retrieved 16 June 2010.
  2. ^ Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. p. 25. ISBN 1852916656.
  3. ^ "Profile – Nicolas Anelka". Chelsea FC. 16 July 2008. http://www.chelseafc.com/page/PlayerProfileDetail/0,,10268~20230,00.html. Retrieved 16 July 2008.
  4. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. http://www.premierleague.com/page/PlayerProfile/0,,12306~20230,00.html. Retrieved 30 April 2011.
  5. ^ "INF, formateur de talents", FFF. diaksès tanggal 21 July 2009. (French) 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nicolas_Anelka&oldid=830601"