Carlo Ancelotti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti in Moscow.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Carlo Ancelotti
Tanggal lair 10 Juni 1959 (umur 55)
Papan lair Reggiolo, Italy
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi pamain Midfield
Karir remaja
Parma
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1976–1979 Parma 55 (13)
1979–1987 Roma 171 (12)
1987–1992 Milan 112 (10)
Total 338 (35)
Tim nasional
1980 Italy U-21 3 (0)
1981–1991 Italy 26 (1)
Manajer tim
1995–1996 Reggiana
1996–1998 Parma
1999–2001 Juventus
2001–2009 Milan
2009–2011 Chelsea
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Carlo Ancelotti (lair ing Reggiolo, Italia, 10 Juni 1959; umur 55 taun) yaiku manajer bal-balan kang asalé saka Italia.[1] Saka Juni 2009 Ancelotti nglatih klub Liga Premier Inggris Chelsea FC.[1] Carlo Ancelotti nduwèni sesebutan Carletto, Anceloti mbiyèn main dadi gelandhang lan nduwèni karir sing suksès ning Roma yaiku dadi kaptèn tim. Carletto nyithak sajarah amarga menangké siji Scudetto lan 4 Coppa Italia lan dadi bagéyan tim légendharis Milan.[1] Carletto tampil kaping 26 lan nyithak sak gol kanggo tim nasional Italia lan metu ning taun 1986 lan 1990 ning Piala Donya.[1] Sawisé dadi manajer Reggiana, Parma lan Juventus, Carlo Ancelotti diangkat dadi manajer Milan ing taun 2001.[1] Carlo Ancelotti menangké Scudetto ing taun 2004, Liga Champions ing taun 2003 lan 2007 lan Coppa Italia ing taun 2003, jawara sèri A lan Liga Champions runner-up ing taun 2005.[1] Ancelotti yaiku salah sawijining saka enem uwong sing menangké Piala Eropah dadi pemain lan manajer.[2] Ing sasi Mei 2009, Ancelotti direkrut karo Chelsea FC dadi manajer klub lan ing taun perdhanané ngeterké Chelsea FC jawara Liga Premier lan Piala FA kaping 2.[2]Ancelotti dadi manajer non-inggris sing bisa nggayuh gelar dhobel, sakliyané Arsene Wenger.[2]Ing taun sawisé ning Liga Premier Chelsea ora bisa ngintokké gelar, Ancelotti dipecat dadi manajer klub Chelsea FC ing sasi Mei 2011.[2]

Prestasi pelatih[sunting | sunting sumber]

Juventus

  • Intertoto Cup: 1999

AC Milan

  • Coppa Italia: 2002–03
  • Serie A: 2003–04
  • Italian Supercup: 2004
  • UEFA Champions League: 2002–03, 2006–07
  • UEFA Super Cup: 2003, 2007
  • FIFA Club World Cup: 2007

Chelsea

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carlo_Ancelotti&oldid=831269"