Giovanni Trapattoni

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni.jpg
Giovanni Trapattoni, pelatih Irlandia
Informasi pribadi
Jeneng pepak Giovanni Trapattoni
Tanggal lair 17 Maret 1939 (umur 75)
Papan lair Cusano Milanino, Italia
Dhuwur 175 m (574 ft)
Posisi pamain Pemain bertahan, Pemain tengah
Informasi klub
Klub saiki Irlandia (pelatih)
Karir remaja
1953–1959 Milan
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1959–1971 Milan[1] 274 (3)
1971–1972 Varese[2] 10 (0)
Total 284 (3)
Tim nasional
1960–1964 Italia[3] 17 (1)
Manajer tim
1972–1974 Milan (muda)
1974 Milan
1975–1976 Milan
1976–1986 Juventus
1986–1991 Internazionale
1991–1994 Juventus
1994–1995 Bayern Munich
1995–1996 Cagliari
1996–1998 Bayern Munich
1998–2000 Fiorentina
2000–2004 Italy
2004–2005 Benfica
2005–2006 Stuttgart
2006–2008 Red Bull Salzburg
2008– Irlandia
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Giovanni Trapattoni (lair ing Cusano Milanino, Italia, 17 Maret 1939; umur 75 taun) inggih punika seorang pélatih sepak bola Italia, dipunanggép dados pelatih klub paling suksés ing sejarah Seri A, lan mantan pemain. Ing wanci punika beliau inggih punika manajer tim nasional Republik Irlandia, ugi ngadahi pelatih Italia lan sédaya Eropa. Piyambakipun ugi sétunggalipun manajer ingkang menangakén sédaya kompetisi klub UEFA, lan Piala Intercontinental.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Pemain[sunting | sunting sumber]

Manajer[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]