Real Madrid CF

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Real Madrid
Real Madrid Club de Fútbol.png
Nama lengkap Real Madrid Club de Fútbol
Julukan Los Blancos (Tim Putih)
Los Merengues (Tim Meringue)
Diadegaké 6 Maret 1902
sebagai Madrid Football Club
Stadion Stadion Santiago Bernabéu,
Madrid, Spanyol
(Kapasitas: 80.354)
Presiden kehormatan Flag of Spain Alfredo di Stéfano
Presiden Flag of Spain Jason Wong
Pelatih Flag of Portugal José Mourinho
Liga La Liga
2010-11 La Liga, 2nd
Situs web Situs web resmi klub
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum ketiga
Soccerball current event.svg Musim ini

Real Madrid Club de Fútbol yakuwi sawijining klub bal-balan utawa sepak bola Spanyol kang paling sukses ing donya ana ing abad ke-20 miturut Fédération Internationale de Football Association, dibuntuti Manchester United ing posisi kaloro. Didegaké ing 6 Maret 1902, Madrid main ing Divisi Utama Liga Spanyol utawa kang dikenal minangka Primera División. Wiwit kompetisi iku dimulai ana ing taun 1928, Madrid durung naté dididegradasiaké menyang divisi ngisor. Klub iki asliné sesulih Madrid Club de Fútbol, nanging diidinaké nggunaaké gelar Real sakwisé Raja Alfonso XIII saka Spanyol maringi idin resmi marang klub mau ana ing sasi Juni 1920.

Madrid main nganggo kostum putih-putih, saéngga dijuluki Los merengues (Tim putih). Kandangé dumunung ana ing Stadion Santiago Bernabeu kang kapasitasé 80.354 penonton.

Wiwit sawetara taun pungkasan, Madrid dikenal minangka tim kang tuku pemain-pemain top donya, lan merga saka kuwi diwènèhi julukan anyar Los galácticos (tim galaksi).

Pamain-pamain kondhang[sunting | sunting sumber]

   

Prestasi[sunting | sunting sumber]

  • Liga: 31
    • 1931/32; 1932/33; 1953/54; 1954/55; 1956/57; 1957/58; 1960/61; 1961/62; 1962/63; 1963/64; 1964/65; 1966/67; 1967/68; 1968/69; 1971/72; 1974/75; 1975/76; 1977/78; 1978/79; 1979/80; 1985/86; 1986/87; 1987/88; 1988/89; 1989/90; 1994/95; 1996/97; 2000/01; 2002/03; 2006/07; 2007/08
  • Copa del Rey: 17
    • 1904/05; 1905/06; 1906/07; 1907/08; 1916/17; 1933/34; 1935/36; 1945/46; 1946/47; 1961/62; 1969/70; 1973/74; 1974/75; 1979/80; 1981/82; 1988/89; 1992/93
  • Kejuaraan Regional: 18
    • 1903/04; 1904/05; 1905/06; 1906/07; 1907/08; 1912/13; 1915/16; 1916/17; 1917/18; 1919/20; 1921/22; 1922/23; 1923/24; 1925/26; 1926/27; 1928/29; 1929/30; 1930/31

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


</noinclude>

Anggota G-14

Flag of the Netherlands.svg Ajax | Flag of England.svg Arsenal | Flag of Spain.svg FC Barcelona | Flag of Germany.svg Bayer Leverkusen | Flag of Germany.svg Bayern Munich

Flag of Germany.svg Borussia Dortmund | Flag of the Netherlands.svg PSV Eindhoven | Flag of Italy.svg Internazionale | Flag of Italy.svg Juventus

Flag of England.svg Liverpool | Flag of England.svg Manchester United | Flag of Italy.svg AC Milan | Flag of France.svg Lyon | Flag of France.svg Marseille

Flag of France.svg Paris Saint-Germain | Flag of Portugal.svg FC Porto | Flag of Spain.svg Real Madrid | Flag of Spain.svg Valencia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Real_Madrid_CF&oldid=884582"