Karim Benzema

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karim Benzema
KBenzema.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng pepak Karim Benzema
Tanggal lair 19 Desember 1987 (umur 27)
Papan lair Lyon, Perancis
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Striker
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid
Nomer 9
Karier junior
1995–1996 SC Bron Terraillon
1996–2004 Lyon
Karier senior*
Tahun Tim Tampil (Gol)
2004–2009 Lyon 148 (66)
2009– Real Madrid 73 (31)
Tim nasional
2004 Perancis U-17 2 (1)
2004–2005 Perancis U-18 16 (14)
2005–2006 Perancis U-19 8 (4)
2006–2007 Perancis U-21 5 (0)
2007– Perancis 42 (13)
* Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik dan akurat per 23.00, 10 Desember 2011 (UTC).

‡ Penampilan dan gol di tim nasional akurat per 15 November 2011

Karim Mostafa Benzema (pocapan Prancis: [ka.ʁim bɛn.ze.ma], Basa Arab: كريم بنزمّة‎, lair ing Lyon, Perancis, 19 Desember 1987; umur 27 taun) yaiku pawongan pemain bal-balan profésional Perancis kang wektu iki main ing tim La Liga Spanyol, Real Madrid. Dèwèké main minangka panyerang kang isa difungsikaké uga minangka pemain sayap lan terkenal amerga kemampuan tèknik, gaya mainé, lan kemampuané sajroné gawé gol.[2] Dèwèké didèskripsikaké minangka pawongan "panyerang bertalenta hebat" kang "kuat lan ngagumaké" lan "pawongan panuntas serangan ing kotak pénalti."[3]

Sejarah awal[sunting | sunting sumber]

Benzema laér ing Lyon, Perancis saka wong tuwa kang kaloroné arupa keturunan Aljazair.[4][5] Simbahé, Da Lakehal Benzema, manggon ing dsa Tighzert, utara kota Beni Djellill ing Aljazair sakdurungé hijrah marang Lyon ing taun 1950-an.[6] Bapaké Benzema, Hafid, laér ing Tighzert, Kabylie anata yèn ibuné, Wahida Djebbara, laér lan gedhé ing Lyon. Benzema yaiku anak ketelu paling enom lan gedhé bebarengan wolung sedulur-duluré kang liya ing Bron, wilayah wétan Lyon.[6] Kaloro adi lanangé, Gressy lan Sabri uga pawongan pemain bal-balan.[7]

Karièr klub[sunting | sunting sumber]

Karièr awal[sunting | sunting sumber]

Benzema mulai karièr junioré bareng salah sijiné klub lokal, Bron Terraillon SC ing umur 8 taun. Ing klub iku, Dèwèké diceluk Coco déning kanca-kancané. Sakwisé nyétak 2 gol ing salah sijiné pertandingan kelompok umur sak ngisoré 10 taun nglawan akademi Olympique Lyonnais, klub iku mulai tertarik karo dèwèké.[8][9] Miturut Serge Santa Cruz, prèsidèn Bron Terraillon wektu iku, pegawai Lyon wis nemoni perluné ngrékrut Benzema, lan ditolak Santa Cruz.[10] Sakwisé rembugan karo bapaké Benzema, klub iku mènèhi wektu Benzema kanggo masa percobaan ing Lyon. Sakwisé masa kasebut, Benzema resmi dadi pemain Lyon lan mlebu ing akademi klub kasebut ing umur sanga taun.[11]

Benzema kanti cepet anggone adaptasi ing klub kasebut. Dèwèké dadi anak gawang ing laga-laga tim senior Lyon lan berkembang kanti cepet banget ing sekolah, dadi siswa kang bijaksana banget.[10][12] Ing lèvel sak ngisor 16 taun, Benzema nyétak 38 gol ing Championnat National des 16 ans, salah sijiné kompetisi domestik kanggo pemain bal-balan kang umuré sak ngisor 16 taun.[13] Sak wisé musim 2004–05, dèwèké dipromosikaké marang tim cadangan kang main ing Championnat de France amateur, divisi papat ing sistem liga Perancis. Senajan mung main kanti tim kasebut ing musim gugur, déwèké nyétak 10 gol lan tim kasebut dadi juara kapindo ing klasemèn grup.[14]

Real Madrid[sunting | sunting sumber]

Benzema sakdurungé laga taun 2012.

Sakdurungé dimulainé musim 2011-12, Benzema, sakwisé dikandani para kompatrioté kayata Blanc lan Zidane,[15][16] luGna marang Merano ing Italia kanggo nglakoni pangobatan kanggo ngurangi bobot awake.[17] Misi kasebut suksès sakwisé sang panyerang teka ing latihan pra-musim kanti bobot awak 8 kilogram (18 lb) luwih ènthèng.[17] Ing klinik kasebut, dèwèké uga nglakoni latihan fisik kanggo nambah massa ototne.[17] Benzema tampil nengsemaké ing pramusim, nyétak wolung gol saka pitu laga.[18] Performan ing pra-musim gawé Mourinho nunjuk minangka panyerang utama kanggo musim anyar. Wong Portugal iku banjur dipuji amerga perubahan performa Benzema,[19] Ananging Mourinho nolak lan justru muji Benzema.[20]


Benzema mulai musimé ing lèg pertama Piala Super Spanyol 2011 nglawan Barcélona. Ing laga kasebut, déwèké dadi starter lan mènèhi umpan kanggo gol pambuka kang dilebokaké Mesut Özil.[21] Ing lèg kapindo, kanti Madrid katinggal agrégat 4-3, Benzema nyétak gol madakaké kadudukan kanggo ndadèkaké skor 4-4. Najan, enem menit sakbanjuré, gol Lionel Messi gawé Barcelona mastèkaké njuarai trofi.[22] Benzema tampil kanggo pertama kali ing liga sajroné kemenangan tandang 6-0 lawan Real Zaragoza.[23] Sajroné pertandingan liga rong minggu sak banjuré, dèwèké nyétak dwigol marang gawang Getafe, mènèhi Madrid kemenangan 4-2.[24] Sakwisé gagal nyétak gol sajroné telong pertandingan liga katurut-turut, dèwèké banjur njebol gawang lawan ing Rayo Vallecano, lan Madrid menang 4-2.[25] Nalika pertandingan penentuan nglawan Ajax ing Liga Champions, Benzema nyétak gol katelu sajroné kemenangan 3-0 ing kandang.[26] Dèwèké uga mènèhi umpan untuk gol pambuka kang dilebokaké Ronaldo.[27] Ing pertandingan Liga Champions sabanjuré ngelawan Lyon, dèwèké nyetak gol pambuka, lan mènèhi umpan kanggo gol kapindo Sami Khedira,[28] lan Madrid menang 4-0.[29]

Benzema latihan nalika laga Liga Champions mèh dimulai

Ing November 2011, Benzema nyétak lima gol: telu ing liga lan loro ing Eropa. Ing liga, dèwèké nyétak telu gol sajroné kemenangan nglawan Osasuna lan Valencia, lan nyétak rong gol ing laga fase grup Liga Champions nglawan tim Kroasia, Dinamo Zagreb.[30][31][32] Ing 10 Desember 2011, Benzema nyétak gol pambuka ing laga El Clasico nglawan Barcelona, kang hasil ahir kanti kalahé pasukan ibu kota 3-1.[33] Gol kasebut, dicétak amung 21 detik sakwisé mulai, yaiku gol paling cepet kang kadadéan ing antarané rong raksasa Spanyol iku.[34] Telung dina sakwisé gol pamecah rekoré iku, kanggo mainé ing taun 2011, Benzema nampa penghargaan Pemain Terbaik Perancis vèrsi France Football, ngalahaké bèk Barcélona, Éric Abidal lan kiper Lyon, Hugo Lloris.[35] Dèwèké dadi pemain Perancis kapindo kang bermain ing Spanyol lan menang, lan uga pemain Real Madrid kapido kang éntok penghargaan iki. Zidane yaiku wong pertama kang nampa rong penghargaan ing duwur. Benzema seneng banget karo kemenangané, dèwèké ngucapaké "Salah sijiné kehormatan kang gedhé kanggo memenangi salah sijiné anugerah individual. nalika aku ndeleng pemenang-pemenang sadurungé - Zidane, Henry lan pemain gedhé liyané - iku iku gawé aku seneng banget kanggo gabung karo wong-wong mau."[36] Ing laga tim sabanjuré menangi penghargaan iku, dèwèké mènèhi umpan ing rong gol sajroné kemenangan 6-2 nglawan Sevilla.[37]

Benzema mbukak taun 2012 kanti performa kang apik. Dèwèké nyétak gol ing Granada lan Malaga[38] ing Copa del Rey, ing saben lèg ing babak 16 besar.[39][40] Kemenangan 4-2 gawé Madrid maju mara perempat final ngadepi Barcelona. Sakwisé gagal gawé gol ing leg pertama, ing ngendi klub Katalonia iku unggul 2-1,[41] Benzema nyétak gol ing lèg kapindo ing 25 Januari 2012, ananging Madrid kalah agregat 4-3.[42] Ing 12 Februari, Benzema nyétak gol nglawan Levante.[43] Seminggu sabanjuré, dèwèké nyétak dwigol ing laga kang akhiré kemenangan 4-0 nglawan Racing Santander.[44] Ing 24 Maret, dèwèké nyétak rong gol nglawan Real Sociedad.[45] Rong gol kasebut ndadèkaké pencétak gol paling akèh saka Perancis ing La Liga, ngungguli rekor Zidane.[46] telung dina sabanjuré, dèwèké nyétak rong gol ing kemenangan 3-0 nglawan klub Siprus, APOEL Nicosia ing perempat final Liga Champions.[47] Ing 29 April, Benzema main kanti apik banget, rong gol lan sak umpan berbuah gol liya marang gawang Sevilla.[48] Dwigol kasebut kaping pitu ing La Liga lan gawé Madrid selot cepak karo gelar Primera pertama sakwisé patang taun. Los Blancos mastèkaké dadi juara liga kaping-32 ing minggu sabanjuré, menang 3-0 karo Athletic Bilbao,[49] Ingendi Benzema tampil minangka pemain pengganti ing laga kasebut.[50]

Statistik[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Per 3 November 2012.
Klub Musim Liga Piala[nb 1] Eropa[nb 2] Total
Tampil Gol Umpan Tampil Gol Umpan Tampil Gol Umpan Tampil Gol Umpan
Lyon 2004–05 6 0 1 0 0 0 0 0 0 6 0 1
2005–06 13 1 1 2 2 1 1 1 0 16 4 2
2006–07 21 5 2 3 1 0 3 2 0 27 8 2
2007–08 36 20 7 9 7 1 7 4 2 52 31 10
2008–09 36 17 2 3 1 0 8 5 1 47 23 3
Total 112 43 13 17 11 2 19 12 3 148 66 18
Real Madrid 2009–10 27 8 3 1 0 0 5 1 1 33 9 4
2010–11 33 15 6 7 5 2 8 6 1 48 26 9
2011–12 34 21 7 7 4 3 11 7 5 52 32 15
2012–13 9 1 3 3 2 2 3 2 2 15 5 7
Total 103 45 19 18 11 7 27 16 9 148 72 35
Total karier 215 88 32 35 22 9 46 28 12 296 138 53
Keterangan
  1. ^ Termasuk Piala Perancis, Piala Liga Perancis, Piala Super Perancis, Piala Raja Spanyol, Piala Super Spanyol
  2. ^ Termasuk Piala Super Eropa

Internasional[sunting | sunting sumber]

Per 16 Oktober 2012..[51]
Tim nasional Musim Tampil Goal Umpan
Perancis 2006–07 2 1 0
2007–08 11 2 1
2008–09 11 3 0
2009–10 3 2 0
2010–11 10 4 2
2011–12] 12 3 5
2012–13 5 0 2
Total 54 15 10

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Karim Benzema: Bio Overview". realmadrid.com. Real Madrid. http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/es/1193040475259/1202775157983/jugador/Jugador/Benzema.htm. Retrieved 13 December 2011.
  2. ^ "Karim Benzema: Overview", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  3. ^ "Karim Benzema ESPN Bio", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  4. ^ "Benzema, le phénomène qui réveille le foot", Le Point. (French) (Kaunduh 9/11/12)
  5. ^ "Benzema, l’arme fatale de l’OL", Maxifoot. (French) (Kaunduh 9/11/12)
  6. ^ a b "Sur les traces de Karim Benzema", DjaZairess. (French) (Kaunduh 9/11/12)
  7. ^ "Sur les traces de Karim Benzema", 20 Minutes. (French) (Kaunduh 9/11/12)
  8. ^ "Benzema s’attend à un match difficile contre "son équipe"", Lyon Capitale. (Perancis) (Kaunduh 9/11/12)
  9. ^ "Benzema: la classe internationale", Lyon Capitale. (Perancis) (Kaunduh 9/11/12)
  10. ^ a b "Benzema, le phénomène qui réveille le foot", Le Point. (Perancis) (Kaunduh 9/11/12)
  11. ^ "The Rise and Rise of Karim Benzema", Inside Futebol. (Kaunduh 9/11/12)
  12. ^ "Karim Benzema", Olympique Lyonnais. (Perancis) (Kaunduh 9/11/12)
  13. ^ "Benzema, un Lyonnais heureux", Uni Sepak Bola Eropa. (Perancis) (Kaunduh 9/11/12)
  14. ^ "Benzema va signer Olympique Lyonnais Reserve Pro: Saison Football 2004/2005", Stat2Foot. (Perancis) (Kaunduh 9/11/12)
  15. ^ "France looks to extend unbeaten run, faces Chile in friendly", Sporting News. (Kaunduh 9/11/12)
  16. ^ "Fat chance", The Age. (Kaunduh 9/11/12)
  17. ^ a b c "Benzema gives the key to be better", Goaledor. (Kaunduh 9/11/12)
  18. ^ "Benzema: European preseason top scorer", Real Madrid C.F.. (Kaunduh 9/11/12)
  19. ^ "Barcelona rise to El Clasico occasion as Lionel Messi outshines Real Madrid's Cristiano Ronaldo", Daily Telegraph. (Kaunduh 9/11/12)
  20. ^ "Mourinho: "Benzema deserves all the credit for his transformation"", Real Madrid C.F.. (Kaunduh 9/11/12)
  21. ^ "Barca hold Real in Supercopa", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  22. ^ "Barcelona 3–2 Real Madrid", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  23. ^ "Ronaldo gets Madrid show underway", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  24. ^ "Benzema at the double", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  25. ^ "Ronaldo revels in Rayo rout", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  26. ^ "Masterful Madrid too much for Ajax", Union of European Associations. (Kaunduh 9/11/12)
  27. ^ "Clinical Real see off Ajax", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  28. ^ "Real romp past Lyon", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  29. ^ "Magnificent Madrid put Lyon to the sword", Union of European Associations. (Kaunduh 9/11/12)
  30. ^ "Ronaldo hits hat-trick", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  31. ^ "Real pass Los Che test", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  32. ^ "Perfect Madrid put six past Dinamo", Union of European Associations. (Kaunduh 9/11/12)
  33. ^ "Barca come back to win Clasico", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  34. ^ "The five-point European review", Fédération Internationale de Football Association. (Kaunduh 9/11/12)
  35. ^ "Benzema élu Français de l'année", TF1. (French) (Kaunduh 9/11/12)
  36. ^ "Benzema named France player of the year", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  37. ^ "Real rout Sevilla", ESPN. (Kaunduh 9/11/12)
  38. ^ "Rampant Real extend lead", ESPN, 7 January 2012. (kaunduh 9/11/12)
  39. ^ "Real Madrid 3–2 Málaga", ESPN, 3 January 2012. (kaunduh 9/11/12)
  40. ^ "Málaga 0–1 Real Madrid", ESPN, 10 January 2012. (kaunduh 9/11/12)
  41. ^ "Barca fight back at the Bernabeu", ESPN, 18 January 2012. (kaunduh 9/11/12)
  42. ^ "Barca hold on to eliminate holders Real", ESPN, 25 January 2012. (kaunduh 9/11/12)
  43. ^ "Ronaldo inspires rampant Real", ESPN, 12 February 2012. (kaunduh 9/11/12)
  44. ^ "Real Madrid rout Racing", ESPN, 18 February 2012. (kaunduh 9/11/12)
  45. ^ "Real return to winning ways", ESPN, 24 March 2012. (kaunduh 9/11/12)
  46. ^ "Benzema becomes top scoring Frenchman in La Liga", Real Madrid C.F., 19 March 2012. (kaunduh 9/11/12)
  47. ^ "Kaká inspires Madrid to victory at APOEL", Union of European Associations, 27 March 2012. (kaunduh 9/11/12)
  48. ^ "Title within Real's reach", ESPN, 24 March 2012. (kaunduh 9/11/12)
  49. ^ "Real Madrid wins La Liga title", ESPN, 2 May 2012. (kaunduh 9/11/12)
  50. ^ "Real win title in style", ESPN, 2 May 2012. (kaunduh 9/11/12)
  51. ^ "BENZEMA Karim". French Football Federation. http://www.fff.fr/individus/selections/visu_fiche.php?in_no=137&id_cat=1.(Kaunduh 15/11/12)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karim_Benzema&oldid=834542"