Sajarah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sajarah iku sejatine rekaman kedadéan-kedadéan nyata ing taun kepungkur. Sajarah iku béda tegesé karo istilah babad. Babad tegesé luwih amba, antarané maca nilai-nilai luhur, kepahlawanan, kejayaan, kegetiran, duka lan lara, pengkhianatan, sejarah, silsilah, epos, legenda, kabèh iku dadi siji.

Kedadéan-kedadéan sing nduwèni nilai kang istimewa ing sejarah menungsa antarané Revolusi Industri, Perang Donya I, Perang Donya II, lan liya-liyané.

Jinis-jinis[sunting | sunting sumber]

Pembagèyan sajarah iku gumantung saka sudhut pandang utawa cara arep mawas sejarah iku, ning umumé bisa dimawas saka kurun wektu utawa jaman saka peninggalan-peninggalan utawa piranti sing dianggo manungsa jaman iku.

Sajarah uga bisa dimawas saka sudhut pandang ilmu-ilmu tartamtu tuladhané:

Sejarah uga bisa dimawas saka sudhut pandang wilayah utawa kawasan tuladhané:

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sajarah&oldid=805001"