Tim nasional bal-balan Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perancis
Shirt badge/Association crest
Julukan Les Bleus
Asosiasi Federasi Bal-balan Prancis
(Fédération Française
de Football
)
Pelatih kepala Laurent Blanc, 2010-
Kaptèn Patrick Vieira
Most caps Lilian Thuram (136)
Top scorer Thierry Henry (44)
Kodhe FIFA FRA
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
First kit
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Second kit
Tandhing international
Belgia 3 - 3 Prancis
(Brussel, Belgia; 1 Mei 1904)
Kamenangan paling gedhe
Perancis 10 - 0 Azerbaijan
(Paris, Perancis; 6 September 1995)
Kalah paling gedhe
Denmark 17 - 1 Prancis
(London, Inggris; 19 Oktober 1908)
Piala Donya
Panampilan 12 (First in 1930)
Kasil paling apik Juara, 1998
Piala Eropah
Panampilan 6 (First in 1960)
Asil paling apik Juwara, Cithakan:Ec2 lan Cithakan:Ec2

Tim nasional sépak bola Prancis kuwi tim sing makili Prancis jroning kajuwaraan bal-balan internasional.

Patang taun sawisé njuwarai Piala Donya FIFA 1998, ing turnamen taun 2002 wektu pertandingan pambuka, Prancis minangka juwara bertahan kalah saka Senegal lan malah ora lolos saka babak panyisihan grup. Tim Prancis kasebut uga ora nyithak gol siji-sijia.

Rekor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rekor Piala Eropahh[sunting | sunting sumber]

Piala Donya 2006[sunting | sunting sumber]

Tim Prancis sing mèlu Piala Donya FIFA 2006 wis owah tinimbang wektu dadi Juwara Donya 1998 lan Euro 2000, senadyan Zidane, Claude Makelele, Patrick Vieira, Thierry Henry lan Lilian Thuram isih mèlu jroning tim nasional.

Skuad[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Tim nasional bal-balan Eropah (UEFA)

Albania | Andorra | Armenia | Austria | Azerbaijan | Walanda | Belarus | Belgia | Bosnia-Herzegovina | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Georgia | Hongaria | Inggris | Irlandia | Irlandia Lor | Islandia | Israèl | Italia | Jerman | Kazakhstan | Kapuloan Faroe | Kroasia | Latvia | Liechtenstein | Lituania | Luxemburg | Republik Makedonia | Malta | Moldavia | Montenegro | Norwegia | Prancis | Polandia | Portugal | Rumania | Rusia | San Marino | Skotlandia | Serbia | Siprus | Slovakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Swiss | Turki | Ukraina | Wales | Yunani