Yoann Gourcuff

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yoann Gourcuff
Yoann Gourcuff
Informasi pribadi
Jeneng pepak Yoann Miguel Gourcuff[1]
Tanggal lair 11 Juli 1986 (umur 27)
Papan lair Ploemeur, Morbihan, Perancis
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Geladang serang
Informasi klub
Klub saiki Lyon
Nomer 29
Karir remaja
1992–2001 Lorient
1998–2001 PEF Ploufragan
2001–2003 Rennes
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2006 Rennes 66 (6)
2006–2009 Milan 36 (1)
2008–2009 Bordeaux (pinjaman) 37 (12)
2009–2010 Bordeaux 32 (6)
2010–kini Lyon 40 (9)
Tim nasional
2002–2003 U-17 Perancis 12 (2)
2003 U-18 Perancis 4 (1)
2004–2005 U-19 Perancis 17 (7)
2006–2008 U-21 Perancis 18 (4)
2008– Perancis 28 (4)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 30 Oktober 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 29 Maret 2011


Yoann Gourcuff (lair ing Ploemeur, Bretagne, 11 Juli 1986; umur 27 taun) inggih punika salah satunggaling pemain Bal-balan asal Perancis. Posisinipun minangka gelandang.[2][3] Wiwit musim 2006-2007 piyambakipun main kanggé Olympique Lyonnais. Gourcuff kados ingkang sampun kaandharaken déning mantan pemain timnas Perancis, David Ginola, minangka pemain paling apik wonten ing generasinipun.[4][5] Saking gaya main lan kemampuanipun, piyambakipun lajeng kabandhingaken kaliyan Legenda Perancis, Zinedine Zidane.[6]

Taun 2001 piyambakipun kagabung kaliyan Rennes saking FC Lorient. Éwadéné pikantuk tawaran saking Ajax Amsterdam lan Arsenal F.C., Gourcuff langkung milih tetep wonten ing Rennes nalika piyambakipun resmi minangka pemain profesional nalika taun 2003. Saking musim 03/04 dumugi 05/06 piyambakipun main kanggé Rennes wonten ing Liga Perancis (Ligue 1). Nalika wonten ing Rennes piyambakipun naté main wonten ing Piala UEFA, Piala Perancis, lan Piala Liga (Perancis). Kejawi punika, piyambakipun ugi sampun ndhèrèk tim nasional bal-balan Perancis ing tingkat U-21.

Yoann minangka putra saking Christian Gourcuff, satunggaling pelatih sarta mantan pemain bal-balan.[7] Sasampuning kemajuanipun wonten ing tim junior, Gourchuff lajeng mlebet ing tim sènior, Gourchuff ingkang cepet dados pemain ingkang apik, langsung dipunminati déning klub Italia, AC Milan.[8] Gourchuff narik kawigatosan saking kathah klub apik, éwadéné mekaten, piyambakipun boten naté mlebet ing starting eleven, saèngga kasilihaken dhateng klub saking negara asalipun, inggih punika Bordeaux.[9] Ndhèrèkaken musim ingkang sukssè, ing pundi Bordeaux saged ngrebut double winner, lan Gourcuff pikantuk sapérangan penghargaan individu ingkang damel piyambakipun lajeng napak asmani kontrak kanthi permanèn.[10] Gourcuff dados Pemain paling apik Perancis taun punika (pikantuk penghargaan UNFP Ligue 1.[11] Agustus 2010, piyambakipun pindhah dhateng Lyon kanthi kontrak gangsal taun.

Gourcuff minangka pemain Internasional Perancis. Sadèrnègipun main wonten ing tingkat sènior, langkung rumiyin piyammbakipun main wonten ing Tim Nasional Perancis U-19, ingkang menangaken kejuaraan European Under-19 Football Championship taun 2005. Piyambakipun miwiti debut kanggé tim sènior nalika wulan agustus 2008.[12] Gourcuff damel gol internasional kapisananipun kalih wulan candhakipun nalika nglawan tim nasional Rumania.[13] Gourcuff main kapisanan wonten ing pertandhingan ing tunamèn ageng kanggé Perancis nalika Piala Donya FIFA 2010. Wiwit kagabung kaliyan tim nasional, piyambakipun kaposisikaken wonten ing gelandhang (playmaker), posisi ingkang dipuntilaraken lan boten dipunisi wiwit Zidane pènsiun taun 2006.[14]

Awal lan Pagesangan Pribadi[sunting | sunting sumber]

Gourcuff miyos tanggal 11 Juli 1986 wonten ing Ploemeur, Morbihan, Brittany saking pasangan Dr. Marine Thalouarn lan Christian Gourcuff, kekalihipun saking Breston.[15] Asalipun saking kulawarga olahragawan. Ingkang ibu minangka pemain basket, ingkang raka, Erwan, minangka perenang lan pembalap sepedha, dén éingkang rama minangka mantan pemain bal-balan ingkang naté main kanggé klub-klub wonten ing kathah negara, kados Perancis, Swiss, lan Kanada, ananging piyambakipun langkung misuwur nalika main kanggé klub Rennes, Lorient, and Le Mans. Ingkang rama lajeng pindhah pedamelan minangka manajer ingkang nindakaken pedamelanipun wonten ing Rennes, Le Mans, Lorient (2), lan Qatari klub Al-Gharafa. Sakmenika piyambakipun njabat minangka manager wonten ing Lorient, tugas kaping tiga wonten ing klub punika, ingkang sampun dipunkelola wiwit taun 2003.[16] Minangka putranipun, gourcuff enèm terampil wonten ing olahraga bal-balan lan tènis, ugi dados pemain paling apik saking kelompok umuripun (12 taun), ananging, pungkasanipun Gourcuff langkung milih bal-balan tinimbang tènis.[15][17] Déné nalika miwiti karièripun minangka pemain bal-balan, Gorucuff langkung remen lan pikantuk inspirasi saking gaya bal-balan tim nasional Brasil taun 1970-an, ingkang kapanggihaken wonten ing kasèt nalika piyambakipun pirsani kaliyan ingkang rama. Piyambakipun asring galdhèn supados saged niru kawegiganipun legènda Brasil, Pelé.[18]

Karièr Klub[sunting | sunting sumber]

Awal karièr lan Rennes[sunting | sunting sumber]

Gourcuff miwiti karièripun kaliya FC Lorient, ingkang nalika semanten dipunmanageri déning bapakipun piyambak nalika taun 1992. Sadanguning wonten ing Lorient, piyambakipun ugi dipungladhi déning PEF Ploufragan, sawijining akademi daèrah ingkang dumunung wonten ing Brittany region, ingkang ugi kalatih wonten ing Clairefontaine, akademi wonten ing Île-de-France.[17] lajeng kapindhahanipun ingkang rama dhateng Stade Rennais F.C., Gourcuff ndhèrèkaken lan napak asmani kontrak minangka pemain enèm nalika taun 2001, déné nalika wiwitanipun dipunanggep minangka saingan saking Nantes.[17] Piyambakipun nelasaken kalih taun wonten ing akademi kanggé pemain enèm klub punika kanthi main wonten ing klub U-19, ingkang menangaken Coupe Gambardella nalika taun 2003. Rennes ngasoraken Strasbourg 4–1 wonten ing pertandhingan final wonten ing [Stade de France]]. Gourcuff damel gol pambuka wonten ing pertandhingan punika.[19] Kalebet wonten ing tim punika inggih kanca wonten ing tim ing masa candhakipun lan wonten ing tim nasional, inggih punika Jimmy Briand lan Sylvain Marveaux.

Mlebet wonten ing musim 2003-2004 Ligue 1. Gourcuff dipunpromosikaken mlebet tim cadhangan wonten ing Championnat de France amateur, level angka 4 wonten ing bal-balan Perancis. Gourcuff main wonten ing 15 pertandhingan kanthi damel 2 gol kaliyan tim punika sadèrèngipun napak asmani kontrak profèsioalipun ingkang kapisanan, november 2003, ingkang dipunpromosikaken dhateng tim sènior déning manager Laszlo Bölöni.[17][20] Gourcuff miwiti debut minangka pemain profèsional nalika tanggal 25 Januari 2004 nalika ngasoraken Auxerre 2-0 minangka pemain pengganti.[21] Sasampuning pertandhingan punika, piyambakipun kawangsulaken dhateng tim cadhangan. Gourcuff mlebet malih dhateng tim sènior wulan maret, kanthi dados pemain pengganti nalika nglawan Strasbourg lan Lille.[22][23] Tanggal 18 April, piyambakipun main kapisanan minangka pemain inti nalika menang 3-1 nglawan Bordeaux.[24] Gourcuff main kaping kalih minangka pemain inti wonten ing pertandhingan pungkasan nalika damel setunggal assist nalika menang 4-0 nglawan Montpellier.[25]

Wonten ing musim kaping kalihipun kaliyan Bölöni (musim 2004-2005), Gourcuff dipunputer kanggé main wonten ing klub cadhangan lan tim sènior. Piyambakipun main kaping 9 wonten ing tim cadhangan lan kaping 21 wonten ing tim sènior.[26] Gourcuff namung main wonten ing 6 pertandhingan kanthi damel setunggal assist ananging boten damel gol.[27] Wonten ing musim 2005-2006, piyambakipun dipunparingi kostum kanthi angka 10 déning Bölöni, lan dipunparingi papan ing tim utama. Wonten ing musim kapisananipun minangka pemain inti, Gourcuff main wonten ing 42 pertandhingan kanthi nyumbangaken 6 gol. Piyambakipun main wonten ing sisih tengah kaliyan kanca sasami tiyang Perancis Olivier Monterrubio kaliyan pemain Swedia Kim Källström lan damel debut wonten ing European tanggal 15 September wonten ing UEFA Cup puteran kapisan kaliyan klub Spanyol, Osasuna minangka pemain pengganti.[28] Rennes menangaken pertandhingan kanthi agrégat 3-1, ananging lajeng kasingkir saking kompetisi wonten ing babak grup ing kompetisi punika.[29] Tigang dinten sasampuning debut Eropanipun, tanggal 18 September, Gourcuff damel gol kapisananipun minangka pemain profèsional nalika menang 2-0 nglawan Monaco.[30] November, Gourcuff damel gol wonten ing pertandhingan nglawan Troyes lan Toulouse.[31][32] Wonten ing pérangan akhir musim, Gourcuff ugi damel gol malih. Piyambakipun damel 3 gol wonten ing sekawan minggu. Gol kapisananipun tanggal 25 Pebruari 2006 wonten ing kemanangan tandhang 4-1 nglawan Lyon.[33] Sasampuning satunggal minggu boten damel gol, Gourcuff ngréspon kanthi damel gol wonten ing minggu candhakipun nalika Rennes menang nglawan Ajaccio lan Metz.[34][35] Wonten ing Coupe de France, Gourcuff main wonten ing sedaya pertandhingan, kanthi Rennes dumugi ing babak semifinal, amargi kasor 3-0 déning Marseille. Wonten ing pungkasaning musim, Rennes dumunung wonten ing posisi 7 Ligue 1, kanthi mekaten tim punika kagungan hak kanggé ndhèrèk kualifikasi UEFA Intertoto Cup 2006. Gourcuff mungkasi karièripun kaliyan Rennes kanthi nglampahi 80 pertandhingan, 6 gol, lan 9 assist.

Milan[sunting | sunting sumber]

Sasampuning musim 2005-2006, Gourcuff kagayutaken kaliyan sajumlah klub ageng Eropa kadosta klub Belanda, Ajax Amsterdam, klub Spanyol, Valencia, lan klub Inggris, Arsenal. Ananging wonten ing pungkasan, piyambakipu kagabung kaliyan klub Italia, Milan.[17] Piyambakipun napak asmani kontrak kanthi wekdal 5 taun kanthi béa transfer € 4.58 yuta.[8][36] Gourcuff migunakaken kostum angka 20, lan nindakaken debut kompetitifipun kaliyan Rossoneri tanggal 9 Agustus 2006, wonten ing babak grup ronde kaping 3 UEFA Champions League nglawan klub Serbia, Red Star Belgrade. Piyambakipun main minangka pemain pengganti wonten ing menit kaping 81, kanggé nggantosaken Andrea Pirlo nalika Milan menang 1–0.[37] Wonten ing pertandhingan salajengipun kaliyan tim saking Yunani, AEK Athens ing UEFA Champions League babak grup, Gourcuff damel gol kapisanan kanggé klub punika nalika Milan menang 3-0.[38] Gourcuff boten damel debut wonten ing Serie A dumugi tanggal 20 September nalika mainaken pertandhingan kanthi kamenangan 1-0 saking Ascoli.[39] Wonten ing pertandhingan salajengipun, Gourcuff dipunputer antawising dados lineup awal lan wonten ing bangku cadhangan, lan nutup musim kanthi damel gol wonten ing pertandhingan pungkasan Milan ing Serie A, sawijining kekalahan 3-2 kanggé Udinese.[40] Éwadéné boten main wonten ing pertandhingan Final Liga Champions UEFA 2007, ingkang dipunmenangaken Milan, Gourcuff ndhèrèk pikantuk medali pamenang kaliyan klub minangka partisipasinipun wonten ing babak panyisihan grup lan babak sistem gugur pertandhingan.

Amargi Milan menangaken Liga Champions, Gourcuff kalebet wonten ing skuad ingkang tetandhingan wonten ing Piala Super Eropa 2007 lan FIFA Club World Cup 2007, éwadéné piyambakipun boten main wonten ing pertandhingan sadèrèngipun lan boten asring main wonten ing kompetisi salajengipun.[41] Wonten ing musim 2007-2008, Gourcuff ngupaya kanggé saged saingan melebt tim inti kaliyan Pemain Tim Nasional Brasil lan Pamenang Pemain Paling Apik Donya FIFA 2007 Kaka. Pangembangan Gourcuff lan tumindak wonten ing klub ugi dados pitakènan déning manajer Carlo Ancelotti ingkang kanthi kritis ngandharaken bilih pemain punika kagungan perkawis bab psikologis.[42][43][44] Gourcuff namung main wonten ing 15 pertandhingan liga kanggé klub lan namung kaping sekawan dados starter. Piyambakipun damel satunggal gol wonten ing musim punika nalika tanggal 31 Oktober 2007 nalika ngasoraken Sampdoria 5-0. [45] Tanggal 24 Februari 2008, sasampunipun main minangka pengganti wonten ing babak kapisanan, Gourcuff maringi assist kanggé gol ingkang kadamel déning Filippo Inzaghi wonten ing menit kaping 90, kanggé kamenangan 2-1 saking Palermo.[46] Wonten ing 9 pertandhingan pungkasan musim, Gourcuff minangka pemain cadhangan ingkang boten dipunmainaken wonten ing 7 pertandhingan. Wonten ing pertandhingan pungkasan, Gourcuff maringi assist kanggé Alexandre Pato wonten ing kamenangen 5-1 saking klub Reggina.[47]

Wonten ing tanggal 31 Mei 2008, wakil presidhen saking Milan, Adriano Galliani mutusaken badhe nransfer Gourcuff dhateng klub Perancis, Bordeaux wonten ing periode 2008 - 2009. Ing taun 2010, wonten ing satunggaling asiling wawancara kaliyan ariwarti Perancis, L'Equipe, kapten Paolo Maldini ngandharaken bilih Gourcuff kirang ing bab kadhisiplinan ing klub kasebat lan ugi asring nolak kangge nyinaoni basa Italia. Paolo Maldini ugi ngandharaken, Gourcuff boten maringi pambiyantu ingkang maksimal wonten ing Milan, Gourcuff piyambak ugi mangertos bab punika.[48] Gourcuff boten nanggepi pamanggih punika, ananging ingkang rama, Kristen, boten ngandharaken dhateng France Football bilih wonten sajinis konspirasi ingkang kepingin ngrisak nama putranipun. Ingkang rama ugi nanggepi tuduhan saking Maldini kanthi ngendika bilih putranipun ndhèrèk kursus basa Italia kalih jam saben dintenipun lan saged micantenan kanthi basa Italia antawis kalih wulan candhakipun, ugi ngandharaken bilih Gourcuff remen babagan taktik, kanggé nanggepi pamanggih saking Maldini ingkang ngendika bilih Gourcuff boten purun sinau basa Italia.[49] Gourcuff ugi dipunbéla déning Presiden Klub, Jean-Louis Triaud ingkang minangka mantan presiden klubipun nalika Gourcuff taksih wonten ing Bordeaux, ingkang ngandharaken bilih koméntar Maldini, "Yoann boten kados punika. Nomer sedasa ingkang boten main kaliyan kelompok ingkang radi nylenéh. Punika boten sami kaliyan punapa ingkang dipunpirsani nalika Gourcuff wonten ing Bordeaux. Piyambakipun "terintegrasi" kanthi saé kaliyan kanca sanès, lan kolèktif kaliyan sedayanipun wonten ing lapangan. Piyambakipun nilaraken pepènget ingkang saé wonten ing ngriki. "[50]

Bordeaux[sunting | sunting sumber]

"Gol punika sanés kebetulan." "Punika nedahaken sawijining keajaiban saking piyambakipun. Kula rumoas sedhih nalika Zidane pènsiun. Ningali Gourcuff sampun paring panglipur tumrap kula. Nalika kula ningali pemain kados Gourcuff, kula rumaos kados laré malih."
Christophe Dugarry, nalika gol ingkang dipundamel Gourcuff nglawan PSG.[51]

Wonten ing Bordeaux, Gourcuff langsung mlebet wonten ing skuat kanggé musim 2008-2009, lan damel gol wonten ing debutipun nalika nglawan Caen kanthi kamenangen 2-1 lan ugi mbiyantu Bordeaux ngrengkuh Trophy Trophee des ingkang angka 2.[52] Piyambakipun damel gol ingkang angka 4 (gol pamungkas) nalika Bordeaux menanga 4-0 saking tim Vannes wonten ing Coupe de la Ligue Final. Gourcuff ugi maringi assist kanggé gol ingkang angka 3. Piyambakipun damel kalih gol kanggé Bordeaux wonten ing Liga Champions musim 2008-09 tumrap Roma lan CFR Cluj. Tanggal 11 Januari 2009, Gourcuff damel satunggal gol ingkang kapilih minangka gol paling apik wonten ing musim punika déning para fans, gol punika kadamel nalika nglawan Paris Saint-Germain kanthi kamenangan 4–0.[53] Sasampuning pikantuk operan saking kancanipun, Matthieu Chalmé, wonten ing njawi kothak pénalti, Gourcuff kanthi cepet "ndriblle" bal, ngléwati bèk PSG, Sylvain Armand, lajeng kanthi cepet nggèsèr bal saking kiwa manengen ingkang damel Sammy Traore ical kaseimbanganipun, lajeng nendhang bal nglèwati kiper Paris Saint-Germain Mickael Landreau kanthi suku tengen bagèyan njawinipun.[54]

Gourcuff taun 2008

Kalih minggu candhakipun, Gourcuff damel gol ingkang angka 5 lan 6-ipun, punika kadamel nalika nglawan Nantes wonten ing kamenangan 2-1 lan imbang 2-2 kaliyan Lille[55][56] Sasampunipun boten damel gol wonten ing 7 minggu candhakipun, Gourcuff wangsul malih saged damel gol nalika nglawan klub Le Havre.[57] Nalika tanggal 20 April 2009, Gourcuff damel kalih gol ingkang kapisanan wonten ing satunggal pertandhingan sadanguning piyambakipun main bal-balan wonten ing karièripun nalika nglawan Rennes, mantan klubipun kanthi kamenangan 3-2.[58] Tigang minggu candhakipun, Gourcuff mempertahankan makaping-kaping damel gol wonten ing saben pertandhinganipun nalika nglawan Sochaux, Valenciennes, lan Le Mans, kacathet piyambakipun sampun damel 12 gol wonten ing musim punika.[59][60][61] Bordeaux menangaken tigang pertandhingan liga, ingkang kanthi mekaten damel klub punika dumunung wonten ing posisis angka 1 nuju dhateng minggu pungkasan wonten ing musim punika. Pungkasanipun Bordeaux menangaken gelar liga ingkang minangka gelar kaping enem wonten ing sajarah klub. Klub punika ugi kacathet klub angka kalih ingkang naté ngrengkuh gelar gandha, minangka kasil saking Coupe de la Ligue. Kanggé kasil saking musim 2008-09, Gourcuff dipunanugrahi penghargaan UNFP Ligue 1 (Player of the Year). Piyambakipun ugi mlebet wonten organisasi Ligue 1 Tim of the Year.[11] Penampilan Gourcuff sadanguning musim 2008-09 ndadosaken piyambakipun mlebet nominasi déning Kalawarti Perancis France Football kanggé penghargaan Ballon d'Or 2009, ingkang dipunmenangaken déning Lionel Messi déné Gourcuff mapan ing angka 20 kanthi 6 poin.[62][63]

Amargi Gourcuff nglampahi musim ingkang nengsemaken, klubipun mbiwarakaken bilih Klub punika badhé kabikak malih kanggé pemain kasebut saperlu mlebet malih dhateng skuat Milan kanggé musim 2009-10. Ananging, rencana klub Milan punika mandheg amargi niat saking Bordeaux saperlu njangkepi klausul buy-out Gourcuff kanthi regi € 15 yuta kalebet wonten ing kasepakatan silihan. Éwadéné general manager Milan, Adriano Galliani lan manajer énggalipun, Leonardo ngupaya kanggé ngajak Gourcuff kersa wangsul dhateng Milan malih, tanggal 28 Mei, kabiwarakaken bilih Gourcuff sampun ngiket kontrak kaliyan Bordeaux kanthi permanen saking Milan kanthi kontrak sekawan taun.[10][64][65] Kanthi béa transfer €13.6 yuta.[66]

Gourcuff sadangunipun latihan wonten ing taun 2009

Gourcuff miwiti Ligue 1 musim 2009-2010 kanthi ngklaim pérak ingkang angka 4 kaliyan Bordeaux nalika tanggal 25 Juli 2009, menangaken Trophee des Champions taun 2009 kanthi kamenangan 2-0 saking klub Guingamp. Minangka kasil saking penampilanipun, piyambakipun kadhapuk dados [Man of the Match. Kalih minggu candhakipun, piyambakipun damel kalih gol wonten ing pertandhingan pambuka musim ing liga nglawan Lens. Kanthi kasil pungkasan 4-1.[67] Rékor kamenangan wonten ing pertandhingan inggih punika menang makaping-kaping kanthi cacah 12 pertandhingan tanpa kasor.[68] Nalika tanggal 23 Agustus, piyambakipun maringi satunggal assits, wonten ing pertandhingan nglawan Nice kanthi kamenangan 4-0.[69]

Wonten ing Liga Champions, Gourcuff damel gol tunggal Bordeaux nalika main imbang 1-1 kaliyan klub Italia Juventus, satunggal gol sanèsipun kadamel déning Jaroslav Plasil. Wonten ing tanggal 30 September, Gourcuff kènging cedera pangkal paha wonten ing kamenangan 1-0 saking klub Israel, Maccabi Haifa, ingkang damel piyambakipun kedah absèn wonten ing kalih pertandhingan liga lan wonten ing pertandhingan internasional.[70][71] Bordeaux kasor wonten ing kalih pertandhingan. Gourcuff mlebet malih dhateng Bordeaux nalika pertandhingan nglawan klub Jerman Bayern Munich. Wonten ing pertandhingan kapisanan pasca cedera, Bordeaux menang 2-1, Gourcuff boten saged damel gol saking pènalti amargi tendhanganipun ngléwati Kiper Hans-Jörg Butt ananging wonten ing pertandhingan kaping kalih, piyambakipun boten damel kalepatan kanthi damel gol nalika Bordeaux menang 2-0 wonten ing Allianz Arena.[72][73] Bordeaux mungkasi pertandhingan ing babak grup penyisihan kanthi rékor boten naté kasor.

Kanggé sapérangan ageng wonten ing wulan November lan wiwitan Desember, Gourcuff ngalami dip wonten ing liga kanthi main tanpa saged damel gol lan ugi boten paring satunggal assist. Manager Laurent Blanc lajeng ngandharaken bilih Gourcuff sampun kirang raos percaya dhiri wiwit mantun saking cedera nyusul penalti angka kalih Gourcuff ingkang boten kasil gol éwadéné Bordeaux menanga 1-0 wonten ing pertandhingan tengah minggu saking klub Montpellier wonten ing tanggal 16 November.[74][75] Ananging, tigang dinten candhakipun, Gourcuff wiwit damel gol malih saha paring assist saking tigang gol ingkang sanés nalika Bordeaux pèsta gol dhateng klub Lorient.[76] Tanggal 20 Desember, kados ingkang kaandharaken déning kalawarti France Football dados Pemain Paling Apik taun 2009 ngasoraken pemain - pemain ingkang sanès, kadosta Nicolas Anelka, Hugo Lloris, Thierry Henry, lan Franck Ribéry, nama pungkasan minangka pamenang kalih taun pungkasan.[77]

Gourcuff nalika musim 2009–2010

Nalika tanggal 23 Februari 2010, Gourcuff paring assist kanggé gol tunggal Bordeaux, ingkang kadamel déning Michaël Ciani, wonten ing kamenangan shutout saking klub Yunani Olympiacos wonten ing lèg kapisanan Liga Champions ,UEFA Liga, babak sistem gugur.[78] Wonten ing lèg angka kalih, piyambakipun damel gol pambuka nalika pertandhingan mlebet ing angka 5 menit saking tendhangan bébas, ingkang ndadosaken Bordeaux unggul agrégat 2-0.[79] Tim menangaken pertandhingan kanthi skor agrégat 3-1 saéngga majeng dhateng babak perempat final ing pundi Bordeaux kapanggih kaliyan sainganipun wonten ing Ligue 1, Lyon. Wonten ing lèg kapisan, Lyon menang 3-1, Gourcuff maringi pambiyantu dhateng gol ingkang kadamel déning Marouane Chamakh.[80] Wonten ing lèg angka kalih, Bordeaux damel gol wonten ing babak kapisan, ananging boten saged damel gol malih, saéngga Lyon majeng dhateng babak semi-final kanthi agrégat 3-2.[81] Nalika tanggal 24 April, wonten ing pertandhingan liga nglawan Lorient, Gourcuff kènging cedera pangkal paha malih nalika wiwitan pertandhingan. Éwadéné nedahaken tandha - tandha cedera, Gourcuff tetep main wonten ing sadengahing pertandhingan dumugi pungkasaning babak kapisanan.[82] Amargi cedera, Gourcuff absèn wonten ing gangsal pertandhingan Liga kaliyan Bordeaux. Klub damel kalih kamenangan, satunggal imbang, lan kaping kalih kasor wonten ing gangsal pertandhingan ingkang nyebabakaken Bordeaux gagal lolos dhateng Kompetisi UEFA musim candhakipun.

Wonten ing musim 2010-11, Gourcuff main kapisanan kanggé Bordeaux wonten ing tigang pertandhingan. Déné nalika tanggal 22 Agustus 2010, média Prancis nglapuraken bilih, nalika Bordeaux tandhing nglawan Paris Saint-Germain, gelandang Bordeaux punika nedahaken niatipun ingkang kapéngin gabung kaliyan Lyon dhateng para pejabat klub Bordeaux.[83] Wonten ing pertandhingan kasebut, Gourcuff kalebetaken dhateng bangku cadhangan. Déné wonten ing pertandhingan pungkasanipun kaliyan Bordeaux, Gourcuff paring assist kanggé gol ingkang kadamel déning Ciani nalika wekdal nedahaken injury time.[84]

Lyon[sunting | sunting sumber]

Gourcuff wonten ing Lyon taun 2010

Tanggal 23 Agustus 2010, Lyon ngandharaken wonten ing situsipun bilih klub sampun dumugi tembung sarujuk kaliyan Bordeaux babagan transfer Gourcuff. Sasampuning ngléwati cék médis tanggal 25 Agustus, Gourcuff napak asmani kontrak kanthi wekdal gangsal taun kaliyan klub Lyon kanthi bayaran € 22.000.000, ingkang kedah dipunbayar wonten ing tigang angsuran dumugi 31 Desember 2012.[85][86] Gourcuff milih angka 29 kanggé kostumipun lan nindakaken debut kaliyan Lyon tanggal 28 Agustus nalika ngasoraken Lorient 2-0. Gourcuff main minangka pemain pengganti wonten ing pertandhingan punika nalika César Delgado cedera.[87] Tanggal 17 Oktober, piyambakipun damel gol kapisanan wonten wiwit main kanggé Lyon nalika ngasoraken Lille 3-1.[88] Wonten ing Liga Champions, Gourcuff damel gol kapisananipun nalika Lyon kasor 4-3 wonten ing babak panyisihan grup saking klub Portugis, Benfica nalika tanggal 2 November.[89] Wonten ing pertengahan November, pyambakipun maringi assist kanggé gol kamenangan Lyon saking Nice lan Lens wonten ing Ligue 1.[90][91]

Nalika wiwitan wulan Februari 2011, Gourcuff maringi katrangan bilih piyambakipun "kuciwa lan frustrasi" tumrap penampilanipun kanggé Lyon wiwit kagabung kaliyan klub ngandharaken "kula kapéngin langkung saking pribadinipun kula" lan "Sampun gamblang bilih sumbanganipun wonten ing panyerangan boten cekap".[92] Gourcuff ugi ngaku bilih piyambakipun sampun ngupiya adaptasi kaliyan gaya ingkang dipunagem kaliyan manajer Claude Puel, éwadéné pemain punika lajeng ngandharaken bilih andharanipun sampun ngantos dipuntegesi kanthi béda.[93][94] Kalih minggu candhakipun, tanggal 18 Februari 2011, Gourcuff damel hattrick nalika Lyon ngasoraken Nancy 4-0.[95] Lajeng, kalih wulan candhakipun Gourcuff boten damel satunggal gol, piyambakipun namung saged damel satunggal assist dhateng Jimmy Briand nalika Lyon ngasoraken Lens 3-0 nalika tanggal 10 April.[96] Nalika tanggal 27 April, Gourcuff damel gol pamungkas ingkang menangaken Lyon wonten ing kasil 3-2 nglawan Montpellier sasampuning main minangka pemain pengganti sadéréngipun.[97] Satunggal minggu candhakipun, musim kanggé piyambakipun pungkasan sadéréng wekdalipun amargi piyambakipun kènging cedera adduktor nalika klubipun kasor 2-0 saking Toulouse.[98] Gourcuff mungkasi debut wonten ing musim kapisananipun kaliyan Lyon kanthi nindakaken 36 pertandhingan, 4 gol, lan 5 assist.

Nalika tanggal 26 Juli 2011, kados ingkang kalaporaken déning Lyon, bilih Gourcuff badhé nindakaken operasi ankle (pergelangan suku) saperlu nambani sakit wonten ing pergelangan sukunipun.[99] Operasi punika nyebabaken piyambakipun boten saged ndhèrkè wonten ing sedaya tur pra musim klub kanggé musim 2011-12. Wonten ing wulan September 2011, piyambakipun pikantuk cedera nalika saweg gladhèn, saèngga boten saged miwiti debutipun wonten ing sangandhapipun manager énggal, Rémi Garde, nglawan Marseille tanggal 18 September.[100][101] Gourcuff miwiti debutipun satunggal wulan candhakipun, sasampunipun main minangka pemain pengganti nalika Lyon ngasoraken Nancy kanthi skor 3-1.[102] Kalih minggu candhakipun, piyambakipun damel gol kapisananipun wonten ing musim punika nalika Lyon menang 2-0 saking Saint-Étienne.[103]

Karièr Internasional[sunting | sunting sumber]

Junior (Enèm)[sunting | sunting sumber]

Gourcuff minangka labèl kanggé Perancis wonten ing tingkat sekolah, piyambakipun damel debut kapisananipun wonten ing tim nasional U-17 nalika Perancis imbang kalaawan timnas Spanyol U-17, tanggal 18 September 2002.Piyambakipun damel gol kapisanan kanggé tim nalika tanggal 5 Februari 2003 wonten ing pertandhingan uji coba kaliyan timnas Republik Ceko.[104] Gourcuff mungkasaken musim kaliyan timnas U-17 kanthi 12 penampilan lan total 2 gol nalika skuat timnas Perancis U-17 boten saged lolos dhateng Piala Eropa U-17 taun 2003. Déné wonten ing timnas U-18, Gourcuff namung main wonten ing sekawan pertandhingan lan damel satunggal gol kémawon, nalika tanggal 30 Oktober kanthi kasil imbang 2-2 kaliyan timnas Ukraina.[105] Gourcuff wangsul dhateng tingkat internasional kaliyan timnas {{perancis]] U-19 ingkang minangka bagéyan saking tim pamenang Piala Eropa U-19 taun 2005. Nyaketi turnamèn, Gourcuff damel gol nglawan Timnas Armenia wonten ing babak kualifikasi kapisanan lan Timnas Spanyol U-19 wonten ing babak inggil.[106][107] Kamenangan 1-0 saking Spanyol ngyakinaken kasiling kualifikasi Perancis kanggé miwiti turnamèn. Wonten ing turnamèn, Gourcuff damel hat-trick nalika menang 3-1 saking Timnas Norwegia kanthi mungkasaken 2 tendhangan pènalti lan setunggal saking permainan kabikak.[108] Piyambakipun paring kalih assist nalika menang 3-2 wonten ing babak semifinal saking timnas Jerman U-19 lan main wonten ing sedaya pertandhingan nalika nglawan Timnas Inggris U-19. Perancis menangaken pertandhingan 3-1, maringi gelar ingkang kaping enem kanggé Perancis lan minangka gelar kapisanan Gourcuff wonten ing tingkat internasional.[109] Total wonten ing Timnas U-19, Gourcuff main wonten ing 17 pertandhingan kanthi damel 7 gol.

Gourcuff nindakaken debut kanggé Timnas Perancis U-21 rikala tanggal 18 Mei 2006 wonten ing sawijining pertandhingan uji coba kanggé nyamektakaken Piala Eropa U-21 taun 2006 klawan Timnas U-21 Kroasia.[110] Wonten ing salebeting turnamèn, Gourcuff minangka satunggaling pemain ingkang wonten ing sangandhapipun rerata umur ingkang main ing sekawan pertandhingan tim nalika Perncis dumugi ing semifinal lan kasor wonten ing babak tambahan wekdal saking Timnas Belanda U-21. Nalika tanggal 5 September 2006, Gourcuff damel gol kapisananipun wonten ing Timnas U-21 wonten ing Kajuaraan Piala Eropa U-21 taun 2007 wonten ing pertandhingan kualifikas nglawan timnas Slovenia U-21.[111] Wondéné, Perancis, gagal lolos dhateng turnamèn punika. Rikala tanggal 27 Maret 2007, Gourcuff dados kaptèn timnas U-21 kanggé kapisanan, déné Perancis kasor 1-0 saking timnas U-21 Norwegia.[112] Amargi cedera, piyambakipun boten saged ndhèrèk kualifikasi Kajuaraan Piala Eropa U-21 taun 2009 nglawan Timnas Jerman U-21. Perancis kasor kanthi agrégat 2-1. Kasil ingkang négatif mungkasi karièripun wonten ing Timnas U-21.

Sènior[sunting | sunting sumber]

Gourcuff wonten ing timnas Perancis

Gourcuff pikantuk dhawauh saperlu mlebet dhateng tim sènior tanggal 11 Agustus 2008 kanggé pertandhingan uji coba nglawan Timnas Swedia ingkang kalaksananaken tanggal 20 Agustus.[113] Piyambakipun nindakaken caps kapisananipun wonten ing pertandhingan minangka pemain pengganti wonten ing menit kaping 92 rikala Perancis menang 3-2.[114] Piyambakipun damel gol kapisananipun tumrap Les Bleus rikala tanggal 11 Oktober 2008, wonten ing pertandhingan kualifikasi Piala Donya 2010 klawan timnas Rumania. Satunggalig tendhangan saking jarak 30 meter wonten ing pertandhingan ingkang kanthi kasil imbang 2-2 negesaken posisi Perancis wonten ing grup.[115] Wiwit pertandhingan nglawan Timnas Serbia, ingkang dipunlaksanakaken setunggal wulan sadèrèngipun pertandhingan klawan Rumania, manajer Raymond Domenech sampun mapanaken Gourcuff wonten ing posisi gelandhang, wonten ing sawingkingipun penyerang, posisi ingkang dèrèng wonten ingkang ngisi malih wiwit Zinedine Zidane pènsiun sasampunipun Piala Donya 2006.[116][117] Rikal tanggal 30 Mei, Gourcuff paring assist dhateng gol ingkang kadamel déning William Gallas nalika Perancis main imbang 1-1 kaliyan Timnas Tunisia.

Gourcuff minangka anggota saking 23 pemain Perancis ingkang main wonten ing Piala Donya FIFA 2010. Tanggal 11 Juni 2010, Gourcuff damel debut wonten ing Piala Donya nalika pertandhingan pambuka ing penyisihan grup nglawan timnas Uruguay. Pertandhingan pungkasan kanthi kasil imbang 0-0, déné Gourcuff kagantosaken wonten ing babak ingkang kaping kalih. Sasampunipun pertandhingan nglawan Uruguay, mantan pemain internasional, Just Fontaine ngandharaken bilih Gourcuff "ical" sadangunipun pertandhingan.[118] Bab punika lajeng kalaporaken déning mèdia bilih gelandhang Franck Ribéry lan striker Nicolas Anelka kados sengaja damel Gourcuff "frozen-out" wonten ing pertandhingan nalika nglawan Uruguay.[119][120] Wonten ing laga pamungkas ing babak penyisihan grup nglawan tuan rumah Afrika Selatan, Gourcuff kausir wonten ing babak kapisan sasampunipun wasit ndhapuk bilih piyambakipun sengaja nyikut pemain lawan ing praupan. Perancis kasor kanthi kasil 2-1, ingkang nyebabaken boten saged lolos dhateng babak salajengipun.

Amargi akumulasi kartu abrit wonten ing Piala Donya 2010, Gourcuff nglèwataken kalih pertandhingan kanggé tim nasional nalika wulan Agustus lan September. Wondéné rikala wulan Oktober 2010, piyambakipun dipundangu malih mlebet tim nasional déning mantan manageripun rikala taksih main ing klub Bordeaux, Laurent Blanc kanggé kualifikasi Piala Eropa taun 2012 nglawan Tim Nasional Rumania lan Luksemburg. Wonten ing pertandhingan nglawan Rumania, Gourcuff main minangka pemain pengganti lan damel gol pungkasan nalika Perancis menang 2-0.[121] Piyambakipun ugi mlebet wonten ing "line-up" awal nglawan Luksemburg lan paring pambiyantu assist dhateng gol pambuka ingkang kadamel déning Karim Benzema lan damel gol ingkang angka kalih kanthi kasil kamenangan 2-0.[122][123]

Gourcuff boten mlebet wonten ing skuat pemain Perancis kanggé kajuaraan UEFA Euro 2012 (Piala Eropa 2012).[124]

Tanggal 8 November 2012, piyambakipun dipundangu malih déning pelatih énggal Perancis, Didier Deschamps kanggé pertandhingan uji coba nglawan Tim Nasional Italia.[125] Wonten ing pertandhingan punika piyambakipun main minangka pemain pengganti wonten ing menit kaping 73 kanggé nggantosaken Mathieu Valbuena.[126]

Statistik Karièr[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Per 19 May 2012..
Club Season League Cup[nb 1] Europe[nb 2] Total
Main Gol Assist Main Gol Assist Main Gol Assist Main Gol Assist
Rennes 2003–04 9 0 1 1 0 0 10 0 1
2004–05 21 0 1 2 0 0 23 0 1
2005–06 36 6 4 6 0 2 5 0 1 42 6 7
Total 66 6 6 9 0 2 5 0 1 80 6 9
Milan 2006–07 21 1 3 4 0 0 8 1 2 33 2 5
2007–08 15 1 2 0 0 0 3 0 0 18 1 2
Total 36 2 5 4 0 0 11 1 2 51 3 7
Bordeaux 2008–09 37 12 8 5 1 4 7 2 3 49 15 15
2009–10 29 6 7 6 1 1 8 2 2 43 9 10
2010–11 3 0 1 0 0 0 3 0 1
Total 69 18 16 11 2 5 15 4 5 95 24 26
Lyon 2010–11 27 3 5 2 0 0 7 1 0 36 4 5
2011–12 13 2 2 5 0 0 5 0 0 23 2 2
2012–13
Total 40 5 7 7 0 0 12 1 0 59 6 7
Career total 209 31 33 32 2 7 43 6 8 285 40 49

Internasional[sunting | sunting sumber]

Per 30 Maret 2013..[127]
National team Season Apps Goals Assists
France 2008–09 11 1 5
2009–10 11 0 2
2010–11 6 3 1
2011–12 1 0 0
Total 29 4 8

Internasional gol[sunting | sunting sumber]

# Date Venue Opponent Score Result Competition
1 11 Oktober 2008 Stadionul Farul, Constanţa, Rumania Flag of Romania Romania 2 – 2 2–2 Kualifikasi Piala Donya 2010
2 9 Oktober 2010 Stade de France, Paris, Perancis Flag of Romania Romania 2 – 0 2–0 Kualifikasi UERO 2012
3 12 Oktober 2010 Stade Saint-Symphorien, Metz, Perancis Cithakan:Country data Luxemburg 2 – 0 2–0 Kualifikasi UERO 2012
4 25 Maret 2011 Stade Josy Barthel, Kutha Luxemburg, Luxemburg Cithakan:Country data Luxemburg 2 – 0 2–0 Kualifikasi UERO 2012

Penghargaan[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Rennes
Milan
Bordeaux
Lyon

Internasional[sunting | sunting sumber]

Perancis

Individu[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Yoann Gourcuff Search", Fédération Internationale de Football Association, 2009-8-12. diaksès tanggal 2009-8-12. 
  2. ^ "Yoann Gourcuff: The new Zidane?", The Independent, 27 January 2009. diaksès tanggal 30 Maret 2013. 
  3. ^ "Yoann Gourcuff ESPN Profile", ESPN. diaksès tanggal 30 Maret 2013. 
  4. ^ "Gourcuff is probably the most talented player of his generation", Sport.co.uk, 19 October 2010. diaksès tanggal 30 Maret 2013. 
  5. ^ "Ginola: Gourcuff is the best in a generation", ESPN, 19 October 2010. diaksès tanggal 30 Maret 2013. 
  6. ^ "Yoann Gourcuff au Trophée Unfp", YouTube, 24 May 2009. diaksès tanggal 30 Maret 2013. [pranala nonaktif]
  7. ^ "Gourcuff par Gourcuff", Yoann Gourcuff, 31 July 2008. diaksès tanggal 30 Maret 2013. (French) 
  8. ^ a b "AC Milan sign French talent Gourcuff", Monsters and Critics, 22 June 2006. diaksès tanggal 30 Maret 2013. 
  9. ^ "Gourcuff joins Bordeaux on loan from Milan", ESPN, 3 June 2008. diaksès tanggal 30 Maret 2013. 
  10. ^ a b "Gourcuff signs permanent deal at Bordeaux", ESPN, 28 May 2009. diaksès tanggal 30 Maret 2013. 
  11. ^ a b "Dix-huitièmes Trophées UNFP du football Saison 2008–2009 Le palmarès", National Union of Professional Footballers, 23 May 2009. diaksès tanggal 30 Maret 2013. (French) 
  12. ^ "GOURCUFF Yoann", French Football Federation, 12 August 2009. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  13. ^ "France v. Romania Match Report", Fédération Internationale de Football Association, 11 October 2008. diaksès tanggal 1 April 2013. 
  14. ^ "TACTICAL OVERVIEW: France", 360 Football News, 8 June 2010. diaksès tanggal 1 April 2013. 
  15. ^ a b "Yoann Gourcuff voit la vie en bleu", Ouest-France, 11 October 2008. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  16. ^ "Gourcuff, Christian", FC Lorient, 12 Agustus 2009. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) Archived from the original on 16 Oktober 2007. 
  17. ^ a b c d e "Gourcuff, prénom Yohan", MaxiFoot, 1 Desember 2005. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  18. ^ "Interview Croisée: Yoann et Christian GOURCUFF", Foot Citoyen Magazine, Desember 2008. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  19. ^ "Retour en images sur la victoire des Rennais", French Football Federation, 2 Juni 2003. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  20. ^ "Stade Rennais Reserve Pro: Saison Football 2003/2004", Stat 2 Foot. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  21. ^ "Rennes v. Auxerre Match Report", Ligue de Football Professionnel, 7 February 2004. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  22. ^ "Strasbourg v. Rennes Match Report", Ligue de Football Professionnel, 27 March 2004. diaksès tanggal 1 april 2013. (French) 
  23. ^ "Lille v. Rennes Match Report", Ligue de Football Professionnel, 3 April 2004. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  24. ^ "Rennes v. Bordeaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 18 April 2004. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  25. ^ "Rennes v. Montpellier Match Report", Ligue de Football Professionnel, 23 May 2004. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  26. ^ "Stade Rennais Reserve Pro: Saison Football 2004/2005", Stat 2 Foot. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  27. ^ "Stade Rennais: Saison Football 2004/2005", Stat 2 Foot. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  28. ^ "Rennes 3–1 Osasuna". Union of European Football Associations. 15 September 2005. http://en.archive.uefa.com/competitions/uefacup/history/season=2005/round=2208/match=81818/index.html. Retrieved 1 April 2013.
  29. ^ "Rennes stand firm in Spain". Union of European Football Associations. 29 September 2005. http://en.archive.uefa.com/competitions/uefacup/history/season=2005/round=2208/match=81819/index.html. Retrieved 1 April 2013.
  30. ^ "Monaco v. Rennes Match Report", Ligue de Football Professionnel, 18 September 2005. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  31. ^ "Troyes v. Rennes Match Report", Ligue de Football Professionnel, 6 November 2005. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  32. ^ "Rennes v. Toulouse Match Report", Ligue de Football Professionnel, 20 November 2005. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  33. ^ "Lyon v. Rennes Match Report", Ligue de Football Professionnel, 25 February 2006. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  34. ^ "Rennes v. Ajaccio Match Report", Ligue de Football Professionnel, 4 March 2006. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  35. ^ "Metz v. Rennes Match Report", Ligue de Football Professionnel, 11 March 2006. diaksès tanggal 1 April 2013. (French) 
  36. ^ "AC Milan 2006 Annual Report" (in Italian). AC Milan. ca. April 2007. http://www.bilanciomilan.it/2007/HTML/2006/HTML/PDF/bilancio.pdf. Retrieved 1 April 2013.
  37. ^ "AC Milan 1–0 Crvena Zvezda", ESPN, 9 August 2006. diaksès tanggal 1 April 2013. 
  38. ^ "AC Milan 3–0 AEK Athens", ESPN, 23 September 2006. diaksès tanggal 1 April 2013. 
  39. ^ "AC Milan 1–0 Ascoli", ESPN, 20 September 2006. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  40. ^ "AC Milan 2–3 Udinese", ESPN, 19 May 2007. diaksès tanggal 2April 2013. 
  41. ^ "AC Milan FIFA World Club Cup Squad", Fédération Internationale de Football Association. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  42. ^ "Yoann Gourcuff Earning Zidane Comparisons", Inside Futebol, 18 January 2009. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  43. ^ "Domenech slams AC Milan boss Ancelotti over Gourcuff criticism", Tribal Football, 3 May 2009. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  44. ^ "Milan chief: Kaka not for sale in the summer", ESPN, 3 March 2009. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  45. ^ "Sampdoria 2–3 Milan", ESPN, 31 October 2007. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  46. ^ "Milan 2–1 Palermo", ESPN, 24 February 2008. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  47. ^ "Milan 5–1 Palermo", ESPN, 20 April 2008. diaksès tanggal 2 April 2013. 
  48. ^ "Maldini duro su Gourcuff", Sportmediaset, 26 November 2010. diaksès tanggal 4 April 2013. (Italian) 
  49. ^ "Affaire Gourcuff – Maldini: Christian Gourcuff parle de complot autour de son fils", Yahoo!, 7 December 2010. diaksès tanggal 4 April 2013. (French) [pranala nonaktif]
  50. ^ "Gourcuff père répond à Maldini", Maxifoot, 28 November 2010. diaksès tanggal 4 April 2013. (French) 
  51. ^ "Yoann Gourcuff: The new Zidane?", The Independent, 29 January 2009. diaksès tanggal 4 April 2013. 
  52. ^ "Bordeaux v. Caen Match Report", Ligue de Football Professionnel, 9 August 2008. diaksès tanggal 4 April 2013. (French) 
  53. ^ "Bordeaux v. PSG Match Report", Ligue de Football Professionnel, 11 January 2009. diaksès tanggal 5 April 2013. (French) 
  54. ^ a b "Yoann Gourcuff Vs PSG – Chef d'oeuvre", YouTube, 14 January 2009. diaksès tanggal 5 April 2013. [pranala nonaktif]
  55. ^ "Nantes v. Bordeaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 17 January 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  56. ^ "Bordeaux v. Lille Match Report", Ligue de Football Professionnel, 24 January 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  57. ^ "Le Havre v. Bordeaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 21 March 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  58. ^ "Rennes v. Bordeaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 29 April 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  59. ^ "Bordeaux v. Sochaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 3 May 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  60. ^ "Valenciennes v. Bordeaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 13 May 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  61. ^ "Bordeaux v. Le Mans Match Report", Ligue de Football Professionnel, 16 May 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  62. ^ "Ronaldo heads 30 nominations for Ballon d'Or", Cable News Network, 18 October 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. 
  63. ^ "Ballon d'Or, les Bleus à la traîne", Europe 1, 30 November 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  64. ^ "Milan’s Adriano Galliani Bemoans Gourcuff Sale", Football Directa, 30 May 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. 
  65. ^ "Gourcuff signs for Bordeaux", Channel 4 Italia, 28 May 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. Archived from the original on 30 May 2008. 
  66. ^ "AC Milan Group 2009 annual report". AC Milan. http://media3.acmilan.com/uploads/bilancio/BilancioGruppoMilan_ACM_12-09.pdf. Retrieved 8 April 2013.
  67. ^ "Bordeaux v. Lens Match Report", Ligue de Football Professionnel, 9 August 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  68. ^ "Record pour Bordeaux", France Football, 9 August 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  69. ^ "Bordeaux v. Nice Match Report", Ligue de Football Professionnel, 23 August 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. (French) 
  70. ^ "Yoann Gourcuff out of France squad due to thigh injury", World News, 1 October 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. 
  71. ^ "Ciani beats clock to clinch Bordeaux win", Union of European Football Associations, 30 September 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. 
  72. ^ "Ciani beats clock to clinch Bordeaux win", Union of European Football Associations, 21 October 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. 
  73. ^ "Late shows put Bordeaux through", Union of European Football Associations, 3 November 2009. diaksès tanggal 8 April 2013. 
  74. ^ "Bordeaux Star Yoann Gourcuff Is Lacking Confidence – Laurent Blanc", Yahoo! Sports, 16 December 2009. diaksès tanggal 9 April 2013. [pranala nonaktif]
  75. ^ "Montpellier v. Bordeaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 16 December 2009. diaksès tanggal 9 April 2013. (French) 
  76. ^ "Bordeaux v. Lorient Match Report", Ligue de Football Professionnel, 19 December 2009. diaksès tanggal 9 April 2013. (French) 
  77. ^ "Gourcuff et Blanc décorés", France Football, 20 December 2009. diaksès tanggal 9 April 2013. (French) 
  78. ^ "Ciani puts clinical Bordeaux in charge", Union of European Football Associations, 23 February 2010. diaksès tanggal 9 April 2013. 
  79. ^ "Bordeaux resist Olympiacos rally", Union of European Football Associations, 17 March 2010. diaksès tanggal 9 April 2013. 
  80. ^ "Lisandro double puts Lyon in charge", Union of European Football Associations, 30 March 2010. diaksès tanggal 9 April 2013. 
  81. ^ "Lyon hold firm to oust Bordeaux", Union of European Football Associations, 7 April 2010. diaksès tanggal 9 April 2013. 
  82. ^ "More misery for champions", ESPN, 24 April 2010. diaksès tanggal 9 April 2013. 
  83. ^ "Gourcuff veut rejoindre l'OL", L'Equipe, 22 August 2010. diaksès tanggal 9 April 2013. 
  84. ^ "Paris Saint-Germain v. Bordeaux Match Report", Ligue de Football Professionnel, 22 August 2010. diaksès tanggal 9 April 2013. 
  85. ^ "Accord avec Bordeaux pour le transfert de Yoann Gourcuff" (in French). Olympique Lyonnais. 23 August 2010. http://www.olweb.fr/fr/Accueil/100007/Article/53861/Accord-avec-Bordeaux-pour-le-transfert-de-Yoann-Gourcuff. Retrieved 9 April 2013.
  86. ^ "Gourcuff: Accord Lyon-Bordeaux" (in French). France Football. 23 August 2010. http://www.francefootball.fr/FF/breves2010/20100823_231331_gourcuff-accord-lyon-bordeaux.html. Retrieved 9 April 2013.
  87. ^ "Lorient v. Lyon Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 28 August 2010. http://new.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53648. Retrieved 9 April 2013.
  88. ^ "Lyon v. Lille Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 17 October 2010. http://new.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53713. Retrieved 9 April 2013.
  89. ^ "Coentrão inspires Benfica revival". Union of European Football Associations. 2 November 2010. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2011/matches/round=2000118/match=2002876/postmatch/report/index.html. Retrieved 9 April 2013.
  90. ^ "Lyon v. Nice Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 14 November 2010. http://new.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53750. Retrieved 9 APril 2013.
  91. ^ "Lens v. Lyon Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 21 November 2010. http://new.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53756. Retrieved 9 April 2013.
  92. ^ "Gourcuff disappointed by Lyon form", 4 February 2011. diaksès tanggal 9 April 2013. (French) 
  93. ^ "Gourcuff rectifie l'interview" (in French). L'Equipe. 5 February 2011. http://www.lequipe.fr/Football/breves2011/20110205_131239_gourcuff-rectifie-l-interview.html. Retrieved 9 April 2013.
  94. ^ "Gourcuff évoque Puel, Blanc" (in French). Sport24. 7 February 2011. http://www.sport24.com/football/homes-clubs/lyon/fil-info/gourcuff-evoque-puel-blanc-450581/. Retrieved 9 April 2013.
  95. ^ "Lyon v. Nancy Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 18 February 2011. http://new.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53892. Retrieved 9 April 2013.
  96. ^ "Lyon v. Lens Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 10 April 2011. http://www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53909. Retrieved 9 April 2013.
  97. ^ "Lyon v. Montpellier Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 27 April 2011. http://www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53966. Retrieved 9 April 2013.
  98. ^ "Toulouse v. Lyon Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 1 May 2011. http://www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/53980. Retrieved 9 April 2013.
  99. ^ "French midfielder Gourcuff to undergo ankle surgery". Xinhua. 26 July 2011. http://news.xinhuanet.com/english2010/sports/2011-07/26/c_131009985.htm. Retrieved 10 April 2013.
  100. ^ "Gourcuff suffers ankle setback". Fédération Internationale de Football Association. 19 September 2011. http://www.fifa.com/worldfootball/clubfootball/news/newsid=1513044.html. Retrieved 10 April 2013.
  101. ^ "Gourcuff absent contre l'OM" (in French). L'Equipe. 17 September 2011. http://www.lequipe.fr/Football/breves2011/20110917_191558_gourcuff-absent-contre-l-om.html. Retrieved 10 April 2013.
  102. ^ "Lyon v. Nancy Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 15 October 2011. http://www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/74463. Retrieved 10 April 2013.
  103. ^ "Lyon v. Saint-Étienne Match Report" (in French). Ligue de Football Professionnel. 29 October 2011. http://www.lfp.fr/ligue1/feuille_match/74483. Retrieved 10 April 2013.
  104. ^ "La France domine la République Tchèque (1–0)", French Football Federation, 5 February 2003. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  105. ^ "Score de parité pour le second rendez-vous (2–2)", French Football Federation, 30 October 2003. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  106. ^ "France 2–1 Armenia", Union of European Football Associations, 28 September 2004. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  107. ^ "Gourcuff strike sends France through", Union of European Football Associations, 16 April 2005. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  108. ^ "Gourcuff spot on for France", Union of European Football Associations, 20 July 2005. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  109. ^ "French fightback clinches crown", Union of European Football Associations, 29 July 2005. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  110. ^ "La France gagne (1–0)", French Football Federation, 18 May 2006. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  111. ^ "Les Bleuets qualifiés pour les barrages", French Football Federation, 5 September 2006. diaksès tanggal 10 April 2013. (French) 
  112. ^ "La Norvège s'impose (1–0)", French Football Federation, 27 March 2007. diaksès tanggal 10 April 2013. (French) 
  113. ^ "Domenech goes for youth against Sweden", BLNZ, 11 August 2008. diaksès tanggal 10 April 2013. 
  114. ^ "SUEDE 2–3 FRANCE", French Football Federation, 20 August 2008. diaksès tanggal 10 April 2013. (French) 
  115. ^ "Romania 2–2 France", Fédération Internationale de Football Association, 11 October 2008. diaksès tanggal 10 April 2010. 
  116. ^ "Yoann Gourcuff, Absolutely "The New Zinedine Zidane"", Soccer Fiesta, 20 January 2009. diaksès tanggal 10 April 2013. [pranala nonaktif]
  117. ^ "World Cup 2010 Team Profile: Four players who can make the difference for France", BetFair, 5 July 2009. diaksès tanggal 10 April 2013. [pranala nonaktif]
  118. ^ "Fontaine tacle Ribéry et Anelka" (in French). L'Equipe. 13 June 2010. http://www.lequipe.fr/Football/breves2010/20100613_145706_fontaine-tacle-ribery-et-anelka.html. Retrieved 10 April 2013.
  119. ^ "Resentment over Gourcuff treatment behind implosion". The Irish Times. 23 June 2010. http://www.irishtimes.com/newspaper/sport/2010/0623/1224273110084.html. Retrieved 10 April 2013.
  120. ^ "Yoann Gourcuff enigma clouds French camp". The Times of India. 13 June 2010. Archived from the original on 18 June 2010. http://web.archive.org/20100618164208/timesofindia.indiatimes.com/Sports/Events-Tournaments/FIFA-World-Cup/Top-stories/Yoann-Gourcuff-enigma-clouds-French-camp/articleshow/6048977.cms?. Retrieved 10 April 2013.[pranala nonaktif]
  121. ^ "Substitutes edge France past Romania". Union of European Football Associations. 9 October 2010. http://www.uefa.com/uefaeuro2012/matches/season=2012/round=15171/match=2002080/index.html. Retrieved 10 April 2013.
  122. ^ "Benzema and Gourcuff keep France flying". Union of European Football Associations. 12 October 2010. http://www.uefa.com/uefaeuro2012/matches/season=2012/round=15171/match=2002084/index.html. Retrieved 10 April 2013.
  123. ^ "Gourcuff shines as France beat Luxembourg 2–0". Rueters. 12 October 2010. http://football.uk.reuters.com/leagues/euro2012/news/2010/10/12/LDE69B2DH.php. Retrieved 10 April 2013.
  124. ^ "[www.bbc.co.uk/sport/0/football/18250592 Euro 2012: Yoann Gourcuff dropped by France]", BBC, 29 May 2012. 
  125. ^ "[www.ligue1.com/autresCompetitions/article/gourcuff-back-in-france-squad.htm Gourcuff back in France squad]", 10 April 2013. 
  126. ^ "[uk.eurosport.yahoo.com/football/international-friendlies/2012/italy-france-503286.html Italy 1–2 France]", Eurosport, 14 November 2012. 
  127. ^ GOURCUFF Yoann, fff.fr. Retrieved 7 February 2010
  128. ^ "Gourcuff, quand la jeunesse prend le pouvoir…", National Union of Professional Footballers, 6 April 2006. diaksès tanggal 30 Maret 2013. (French) 
  129. ^ "Gourcuff, enfin...", National Union of Professional Footballers, 6 May 2009. diaksès tanggal 30 Maret 2013. (French) 
  1. ^ Includes Coupe de France, Coupe de la Ligue, Trophée des Champions, Coppa Italia, Supercoppa Italiana
  2. ^ Includes UEFA Supercup, FIFA Club World Cup

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Skuat Olympique Lyonnais

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoann_Gourcuff&oldid=872272"