Éric Abidal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Éric Abidal
Éric Abidal - 001.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Éric Sylvain Abidal[1]
Tanggal lair 11 September 1979 (umur 35)
Papan lair Lyon, France
Dhuwur 186 m (Cithakan:Convert/rand in)
Posisi pamain Defender
Informasi klub
Klub saiki Barcelona
Nomer 22
Karir remaja
1999–2000 Lyon Duchère
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000–2002 Monaco 25 (0)
2002–2004 Lille 60 (0)
2004–2007 Lyon 76 (0)
2007– Barcelona 98 (0)
Tim nasional
2004– France 55 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 30 May 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 9 June 2011


Éric Sylvain Abidal (lair 11 September 1979) utawi asring sinebat mawi asma Eric Abidal, inggih menika pemain bal-balan saking negari Perancis.[2] Eric Abidal nggadhahi posisi minangka bek tengah ing tim nasional bal Perancis lan klub FC Barcelona saking negari Spanyol.[2]

Karier Klub[sunting | sunting sumber]

Abidal (tengah) kaliyan kanca ing FC Barcelona Jeffrén Suárez (kiwa) lan Bojan Krkić (tengen) nalika taksih latian

Abidal latian bal ing Lyon-Duchère, satunggalipun sub tim Lyon.[2] Abidal miwiti karier profesionalipun ing klub Monaco FC ing tanggal 16 September 2000, nalika semanten Eric Abidal main ing klub menika sampun 25 adu tandhing. Salajengipun Abidal pindhah dhateng klub Lille OSC.[2] Ing klub menika Abidal saged reuninan kaliyan kancanipun Claude Puel, ing tim menika Abidal main bal cacahipun 62 adu tandhing.[2] Ing pungkasanipun taun 2004, Abidal gantos dhateng klub Olympique Lyonnais.[2] Ing tim menika, Abidal main bal sesarengan kanca setunggal tim ing tim nasional Perancis (Grégory Coupet, François Clerc, lan Anthony Réveillère) lan ugi kaliyan kalih kancanipun saking tim nasional bal Brazil (Cristiano Marques Gomez lan [Caçapa]]).[2] Tanggal 17 Januari 2007, Abidal saged damel gol lan minangka gol pisanan sadangunipun karieripun. Nalika semanten Olympique Lyonnais saged ngalahaken Le Mans Union Club 72 kanthi skor pungkasan 1-0. Pertandhingan kasebat kalaksanan ing taun 2006/2007.[3] Tanggal 30 Juni 2007, Abidal pindhah dhateng klub FC Barcelona kanthi regi transfer 9 juta Euro. Kontrak menika dangunipun sekawan taun.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "List of Players" (PDF). FIFA. http://www.fifa.com/mm/document/tournament/competition/01/22/85/78/fwc_2010_squadlists.pdf. Retrieved 16 June 2010.
  2. ^ a b c d e f g (en)Eric Abidal dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  3. ^ (en)Coupe de la Ligue – Match stats dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  4. ^ (en)Abidal completes move to Barcelona dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(en)Eric Abidal

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éric_Abidal&oldid=831188"