Roberto Mancini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roberto Mancini
Roberto Mancini.jpg
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Roberto Mancini
Tanggal lair 27 November 1964 (umur 49)
Papan lair Jesi, Italy
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 in)
Posisi Striker
Informasi klub
Klub mangsa iki Manchester City (manager)
Karier mangsa enom
Bologna
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
1981–1982 Bologna 30 (9)
1982–1997 Sampdoria 563 (173)
1997–2000 Lazio 126 (24)
2001 Leicester City 4 (0)
Tim nasional
1982–1986 Italy U21 26 (9)
1984–1994 Italy 36 (4)
Kepelatihan
2000 Lazio (assistant)
2001–2002 Fiorentina
2002–2004 Lazio
2004–2008 Internazionale
2009– Manchester City
* Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah .

Roberto Mancini (lair ing Jesi, Ancona, Italia, 30 November 1964; umur 49 taun) iku sawijining manajer bal-balan lan mantan pemain bal-balan asal Italia sing wiwit Desember 2009 nglatih klub Liga Primer Inggris, Manchester City. Roberto Mancini tau main kanggo klub Lazio, Sampdoria, lan Leicester City. Dhèwèké dadi manajer Internazionale wiwit taun 2004 nganti dhèwèké dipecat tanggal 29 Mei 2008. Posisiné banjur dialihaké marang mantan manajer Chelsea, José Mourinho.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah medhia ingkang wonten sambung-rapetipun kaliyan:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roberto_Mancini&oldid=831381"