Alex Ferguson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Alexander Chapman Ferguson
Tanggal  lair 31 Desember 1941 (umur 72)
Papan  lair    Glasgow, Skotlandia
Posisi main Striker (telah pensiun)
Club information
Klub saiki Manchester United (pelatih)
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1957–1960
1960–1964
1964–1967
1967–1969
1969–1973
1973–1974
Queen's Park
St. Johnstone
Dunfermline Athletic
Rangers
Falkirk
Ayr United
Total
032 0(11)
037 0(19)
088 0(66)
041 0(25)
106 0(37)
024 00(9)
327 (167)   
Tim sing dimanajeri
1974
1974–1978
1978–1986
1985–1986
1986–
East Stirlingshire
St. Mirren
Aberdeen
Skotlandia
Manchester United

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé.
* Panampilan (Gol)


Sir Alex Ferguson yaiku salah sawijiné pelatih sing paling suksès ing klub Manchester United Inggris.[1] Ferguson lair tanggal 31 Desember 1941 pas malem taun baru ing Glasgow, Skotlandia.[2] Ferguson nikah karo Cathy Holding lan duwéni anak 3, yaiku Markus lan si kembar Darren lan Jason.[2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Karir Pemain[sunting | sunting sumber]

Antara taun 1957 lan taun 1974, Ferguson main ing klub-klub sing béda-béda. [1]

Queen's Park FC (1957-1960)[2]
St Johnstone FC (1960-1964)[2]
Dunfermline Athletic FC (1964-67)[2]
Rangers FC (1967-1969)[2]
Falkirk FC (1969-1973)[2]
Ayr United FC (1973-1974)[2]

Dadi striker sing berbakat, Ferguson ngréwangi The Saints kanggo menangna Divisi Utama Liga Skotlandia taun 1962-1963 lan Bairns kanggo ngamanna posisi ing Divisi Utama Skotlandia taun 1969-1970.[2] Sir Alex Ferguson uga dadi salah sawijiné top skorer ing liga Skotlandia musim 1965/1966 bareng karo Joseph McBride kang ngolèksi 31 gol.[3] Wektu iku, Ferguson isih mbéla klub Dunfermline Ath lan McBride mbéla klub Celtic.[3]

Karir Pelatih[sunting | sunting sumber]

Ferguson miwiti karir manajemén dadi pekerja paruh waktu ing sasi Juni 1974 karo klub Stirlingshire East FC.[2] Nalika pindah ing St.Mirren, Ferguson miwiti karir manajemén penuh.[2] Wektu Ferguson dadi pelatih ing St. Mirren, tim kuwi menangna Divisi Utama Liga Skotlandia 1976-1977. [2] Saksuwéné manggon ing St. Mirren. Sir Alex Ferguson nglatih tim lan ngeti talénta-talénta enom kayata Billy Stark, Tony Fitzpatrick, Lex Richardson, Frank McGarvey, Bobby lan Peter Weir.[2]
Tanggal 6 November 1986, Sir Alex Ferguson dadi manajer Manchester United.[2] Sir Alex Fergusson dadi pelatih paling suwi nangani klub Manchester United yaiku saksuwéné 25 taun saka periode 1986 nganti saiki.[4] Ing taun 1984, Fergusson entuk panghargyan saka Ratu Inggris, Elizabeth II ngenani prestasi kang bisa menangna trebel winner.[5] Fergusson uga saji-sijiné wong Skotlandia kang éntuk panghargyan iki.[5]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Situs Resmi Manchester United(Diundhuh tanggal 6 April 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n siralexferguson.net(Diundhuh tanggal 6 Maret 2011)
  3. ^ a b rssssf.com(Diundhuh tanggal 6 April 2011)
  4. ^ Kompas.com Diundhuh tanggal 6 April 2011
  5. ^ a b news.bbc.co.uk diundhuh tanggal 6 April 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alex_Ferguson&oldid=861899"