Sergio Agüero

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sergio Agüero
Suisse vs Argentine - Sergio Agüero.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Sergio Leonel Agüero del Castillo[1]
Tanggal lair 2 Juni 1988 (umur 26)
Papan lair Quilmes, Argentina
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[2]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Manchester City
Nomer 16
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2006 Independiente 53 (23)
2006-2011 Atletico Madrid 175 (74)
2011- Manchester City 27 (17)
Tim nasional
2005–2007 Argentina U-20 7 (6)
2008 Argentina U-23 5 (2)
2006– Argentina 33 (14)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 22.00, 21 Maret 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 12 Oktober 2011 (UTC)


Sergio Leonel "Kun" Agüero del Castillo (lair ing Quilmes, 2 Juni 1988; umur 26 taun) yaiku pemain bal-balan sing nduwé kebangsaan Argentina sing main minangka penyerang kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Argentina.

Agüero main kanggo Independiente wiwit taun 2003 tekan taun 2006. Panjenengané banjur gabung karo Atletico Madrid tekan taun 2011. Ing wulan Juli 2011, Agüero gabung ing Manchester City kanthi nandatangani kontrak sing durasiné limang taun.[3]

Agüero sing nduwèni jelukan akrab Kun iki, bareng Lionel Messi dianggep publik donya minangka titisan saka Diego Maradona. Jenengé sangsaya kethok nalika nggawa timnas Argentina U-20 minangka juara Piala Donya FIFA U-20 20075 lan Piala Dunia FIFA U-20 2007. Prestasi kasebut nggawé jengengé mlebu ing njero skuat Argentina.

Agüero nyetak rekor minangka pemain bal-balan paling enom ing sajarah Primera División Argentina nalika main ing Independiente nglawan San Lorenzo ing umur 15 taun 35 dina tanggal 7 Juli 2003.[4]

Agüero minangka "mantu" saka Diego Maradona, sawisé panjenengané dadi pacare Giannina Maradona, putri paling enom Maradona wiwit pungkasan taun 2007 lan nduwèni siji putra jenengé Benjamin, sing lair nalika taun 2009[5] saka pacaré kasebut.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Sergio Agüero". Sergio Agüero official website. http://www.sergio-aguero.com/. Retrieved 30 November 2011.
  2. ^ "Manchester City Profile". mcfc.co.uk. Manchester City FC. 26 August 2011. http://www.mcfc.co.uk/Players/Strikers/Sergio-Aguero. Retrieved 26 August 2011.
  3. ^ "Sergio Aguero joins Manchester City". mcfc.co.uk. Manchester City FC. 2011-07-27. http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2011/July/Sergio-Aguero-signs-for-Manchester-City.
  4. ^ "The rise of Sergio Aguero", BBC Sport, 7 May 2008. 
  5. ^ "Maradona a grandfather thanks to Atletico's Agüero", Reuters, 19 February 2009. 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sergio Agüero ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sergio_Agüero&oldid=866744"