Tim nasional bal-balan Nigeria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nigeria
Shirt badge/Association crest
Julukan Super Eagles
Asosiasi Asosiasi Bal-balan Nigeria
Konfederasi CAF (Afrika)
Pelatih kepala Flag of Nigeria.svg Shaibu Amodu
Kaptèn Nwankwo Kanu
Most caps Mudashiru Lawal (86)
Top scorer Rashidi Yekini (37)
Kandhang Abuja Stadium & Surelere Stadium
Kodhe FIFA NGA
FIFA ranking 20
Rangking FIFA 5 (April 1994)
Lowest FIFA ranking 82 (November 1999)
Elo rating 30
Rating Elo 14 (31 Mei 2004)
Lowest Elo ranking 87 (27 Desember 1964)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
First kit
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Second kit
Tandhing international
Nigeria 2 - 0 Sierra Leone
(Lagos, Nigeria; 8 Oktober 1949)
Kamenangan paling gedhe
Nigeria 10 - 1 Benin
(Lagos, Nigeria; 28 November 1959)
Kalah paling gedhe
Ghana 7 - 0 Nigeria
(Accra, Ghana; 1 Juni 1955)
Piala Donya
Panampilan 3 (First in 1994)
Kasil paling apik Babak 2, 1994 lan 1998
Piala Afrika
Panampilan 14 (First in 1963)
Asil paling apik Juwara, 1980 lan 1994
Confederations Cup
Panampilan 1 (First in 1995)
Asil paling apik 4th, 1995

Tim nasional bal-balan Nigeria utawa biasa diarani elang super iku sawijining tim nasional bal-balan sing prestasiné kaping pindho ngrebut juwara Piala Afrika ing taun 1980 lan 1994 lan ana ing sangisoré Asosiasi Bal-balan Nigeria. Debut piala donya kedadéyan ing taun 1994 lan asil paling apik yakuwi Babak 2 ing 1994 lan 1998.

Rekor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rekor Piala Afrika[sunting | sunting sumber]

 
  • 1984 - Papan kaloro
  • 1986 - Ora lolos
  • 1988 - Papan kaloro
  • 1990 - Papan kaloro
  • 1992 - Papan katelu
  • 1994 - Juwara
  • 1996 - Mundur saka kajuwaraan
  • 1998 - Diskualifikasi amarga kagagalan partisipasi ing 1996
  • 2000 - Papan kaloro
  • 2002 - Papan katelu
  • 2004 - Papan katelu
  • 2006 - Papan katelu
  • 2008 - Perempat final
  • 2010 - Lolos

Pemain kondhang[sunting | sunting sumber]

1970-an -


1980-an -


1990-an -

 


2000-an -

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]