Javier Mascherano

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Javier Mascherano
Argentine - Portugal - Javier Mascherano.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Javier Alejandro Mascherano
Tanggal  lair 8 Juni 1984 (umur 30)
Papan  lair    San Lorenzo, Santa Fe, Argentina
Dhuwur 1.74 m (5 ft 9 in)[1]
Posisi main Gelandang Bertahan
Bek
Club information
Klub saiki Barcelona
Nomer 14


2 National team caps and goals correct
as of 16 September 2011.
* Panampilan (Gol)

Javier Alejandro Mascherano (pangucapan IPA: [ˌmaskeˈɾano]) (lair ing San Lorenzo, Santa Fe, 8 Juni 1984; umur 30 taun) yaiku pemain bal-balan asalé Argentina sing biasa main minangka gelandang Bertahan utawa bek kanggo Barcelona lan Argentina.

Ing awal, panjenengané gabung bareng Liverpool mung minangka pemain silihan saka Media Sports Investments ing Januari 2007 lan setaun salanjuté, wulan Februari 2008 panjenengané dikontrak kanthi permanèn. Amarga nduwèni keturunan Italia, Mascherano uga nyekel pasport Italia. Posisiné yaiku gelandang bertahan. Panjenengané kerep diarani El jefe ("Ketua") utawa Jefecito.[2][3] Tekan 30 Juni 2006, panjenengané wés main ping 20 bareng Argentina. Mascherano yaiku panyekel rong medali emas bal-balan olimpiade, panjenengané yaiku pemain bal-balan lanang sing kapisan menangaké rong gelar kasebut wiwit 1928. Ing tanggal 28 Agustus 2010, panjenengané setuju karo persyaratan kontrak sasuwéné petang taun bareng FC Barcelona kanthi rega £ 22 yuta. Ing tanggal 30 Agustus 2010, Mascherano lulus pameriksaan tim medis kanggo ngrampungaké transfer ing Barca, lan ngendika karo Barca TV "Kabèh adil ing sajroning adil lan cinta ". Panjenengané nglakokaké debut Ligane ing tanggal 11 September 2010, diwiwiti kanthi kalah 2-0 kandang karo Hércules CF.

Kamlampahan karier[sunting | sunting sumber]

Karier Internasional[sunting | sunting sumber]

Wulan September 2001, Mascherano dadi bagian saka tim Argentina sing ngentukaké posisi papat ing kajuaraan donya junior ing ngisor umur 17 taun 2001. Amarga permainané sing apik ing tim junior Argentina nggawé panjenengané dijeluk kanggo main ing tim senior sadurungé miwiti debuté bareng River Plate. Prastawa kuwi kadadèan nalika Argentina ngadepi Uruguay ing salah sijining pertandhingan persahabatan ing 16 Juli 2003.

Ing tengah-tengahan Kajuaraan Apertura 2003 -2004, Mascherano dijeluk manèh kanggo meloni Kajuaraan donya junior taun 2003. Tim Argentina U 20 bali entuk posisi 4. Ing wektu kuwi Argentina main apik banget karo Mascherano. Ananging Mascherano dilarang main ing ngrebutaké posisi katelu amarga akumulasi kartu.

Ing wulan Januari 2004, Mascherano dijeluk kanggo gabung bareng tim Argentina U 23 ing Turnamen Pra Olimpiade Amerika Kidul ing Chili. Nalika kuwi Argentina wés kasil menangaké turnamen.

Ing akhir musim 2003-2004 Mascherano kamasuk ing skuat tim Argentina kanggo Copa América 2004. Argentina kalah saka Brasil ing babak final lewat adu penalti, ananging main sing impresif saka Mascherano nggawé panjenengané kapilih minangka pemain paling apik Argentina ing turnamen kasebut amarga pilihan kanca-kancané.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Javier Mascherano ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Javier_Mascherano&oldid=839378"