Krasnodar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Krasnodar (Basa Inggris)
Краснодар (Basa Rusia)
Map of Russia - Krasnodar Krai (2008-03).svg
Location of Krasnodar Krai on the map of Russia
Krasnodar is located in Krasnodar Krai
{{{alt}}}
Location of Krasnodar on the map of Krasnodar Krai
Coordinates
45°02′N 38°58′E / 45.033°N 38.967°E / 45.033; 38.967Koordinat: 45°02′N 38°58′E / 45.033°N 38.967°E / 45.033; 38.967
Coat of Arms
Coat of Arms of Krasnodar (Krasnodar krai).png
City Day: Last non-working day of September
Administrative status
Federal subject
In jurisdiction of
Administrative center of
Krasnodar Krai
Krasnodar Krai
Krasnodar Krai
Local self-government (as of December 2007)
Charter Charter of Krasnodar
Municipal status Urban okrug
Head Vladimir Yevlanov
Badan Perwakilan City Duma
Area
Wewengkon 84.136 km² (32,485.1 sq mi)
Population (as of the 2002 Census)
Pedunung
- Rangking
- Kapadhetan
646.175 inhabitants
18th
768/km² (1.989,1/sq mi)
Events
Madeg 12 Januari, 1794
Town status 1867
Renamed Krasnodar 1920
Other information
Kodhe pos 350000..350090
Kodhe tilpun +7 861
Official website
http://www.krd.ru/
19th century photo depicting Kuban Cossacks obelisk in Yekaterinodar
Tram in Krasnodar

Krasnodar (Basa Rusia: Краснода́р) iku sawijining kutha ing Rusia kidul ing iliné Kali Kuban. Kutha iki yaiku punjering administrasi Krasnodar Krai (uga misuwur minangka Kuban).

Jeneng[sunting | sunting sumber]

Diadegaké ing 12 Januari, 1794 (Kalender Gregorian) minangka Yekaterinodar (Екатеринода́р). Jeneng asli iku maknané "Catherine's Gift" utawa hadiah Katerin, kanggo ngurmati pawèwèh saka Catherine Agung arupa lemah ing tlatah Kuban marang Black Sea Cossacks (sabanjuré dadi Kuban Cossacks) lan kanggo mèngeti Saint Catherine, Martyr utawa pahlawan sing dianggep dadi panutan kutha iki. Sawisé Revolusi Rusia taun 1917 utawa Revolusi Oktober. Yekaterinodar dialih jeneng dadi Krasnodar (Desember, 1920). Ana makna loro tumrap jeneng anyar kutha iki, yakuwi: Krasno- (Красно-), maknané éndah utawa abang; lan -dar (-дар), tegesé 'pawèwèh'. Mula makna jeneng kutha iki yakuwi pawèwèh kang éndah utawa pawèwèh sing abang.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Krasnodar duwé papat kutha kembar, miturut Sister Cities International, Inc. (SCI):

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Krasnodar ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krasnodar&oldid=815697"