Gabriel Heinze

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gabriel Heinze
Gabriel Ivan Heinze.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Gabriel Iván Heinze
Tanggal lair 19 April 1978
Papan lair Crespo, Argentina
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi pamain bek
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 4
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1996-97
1997-98
1998-99
1999-2001
2001-04
2004-
Newell's Old Boys
Real Valladolid
Sporting (loan)
Real Valladolid
Paris Saint-Germain,
Manchester United F.C.
8(0)
0(0)
5(1)
54(1)
98(4)
31(1)
Tim nasional
2003- Flag of Argentina.svg Argentina 33 (1)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of Januari 2006.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 30 Juni 2006


Gabriel Iván Heinze (lair 19 April 1978 ing Crespo, Entre Ríos) inggih menika salah satunggalipun pemain bal-balan saking Argentina.[1] Wiwitanipun Heinze main dadi dadi bek sisih kiwa, ananging salajengipun gantos dados pemain mburi sisih tengah. Heinze nggadhahi asma sanes Gringo.[1] Taun 2004, Heinze main ing klub Manchester United. Bubar saking MU banjur mlebet Real Madrid F.C.. Ing klub Real Madrid Heinze saged biyantu klub menika angsal tiga gelar juwara.[1] Heinze sampun mbela tim nasional bal-balan Argentina ngantos kaping 80. Piyambakipun sampun kaping kalih ndherek Piala Donya FIFA, sanesipun piyala donya Heinze uga nate ndherek Copa Amerika.[1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Heinze wiwitanipun mlebet grup bal-balan ing kutha asalipun Newell's Old Boys.[2] Salajengipun Heinze misuwur banjur kathah klub saking Eropa ingkang ngontrak piyambakipun. Nalika yuswa 19 taun Heinze mlebet klub Real Valladolid ing Spanyol.[2] Nalika taun 1998, Heinze ipunkontrak dening klub Sporting Clube de Portugal.[2] Sasampunipun musim 2000-2001 Heinze ndherek klub Castile and León. Banjur Heinze ndherek klub Paris Saint-Germain FC.[2] Ing klub saking Paris menika Heinze main ngantos kaping 100.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)locales otra vez|trans_ We played at home again dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (en)[http://m.lanacion.com.ar/1271584-zona-mixta-personalidades-distintas?camp=nota_recom%7Ctitle=Zona mixta, personalidades distintas|trans_title=Mixed area, different personalities] dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gabriel_Heinze&oldid=831348"