Piala Winners UEFA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Piala Winner Eropa
Dibukak wiwit
1960
Digabungake déning Piala UEFA.
1999
Bawana
Eropa (UEFA)
Cacah Paserta
32 (Babak Kapisanan)
49 (Cacah) jroning panyelenggaraan 1998-99
Tim Paling misuwur
Flag of Spanyol FC Barcelona
(kaping 4 jawara, kaping 2 dadi paringkat kalara)
Website
Piala Winners UEFA

Piala Winner Yaiku salah siji turnamèn olahraga bal-balan kang ana ing bawana Éropah kang peserta saka turnamèn iki yaiku asalé saka tim-tim kang dadi juwara kompetisi piala ing negarane dhéwé, nanging saiki turnamèn iki wis ora dianakaké manèh déning UEFA kang dadi organisasi bal-balan paling dhuwur ana ing tlatah Éropah.[1] Turnamen bal-balan iki diwiwiti nalika musim kompetisi taun 1960/1961 kanyhi tim ACF Fiorentina saka Liga Italia kang dadi juara kang pisanan ing turnamen iki lan kang unik yaiku, juara kanggo turnamen kang pungkasan saka piala winner iki yaiku tim S.S. Lazio, yaiku nalika ana ing musim kompetisi 1998/1999.[1] S.S. Lazio lan ACF Fiorentina padha-padha tin saka Liga Italia.[1]

Format kompetisi[sunting | sunting sumber]

Format Kompetisi kang digunakake ana ing turnamen Piala Winners iki yaiku nganggo sistem kompetisi gugur, sistem kompetisi iki yaiku nalika ana klub diundi kanggo nentokake pembagian lawan lan bertanding.[2] Saben tim kang main kaping pindo yaiku ana ing kandang lan tandang nganti tekan keri rong tim kang mlebu ing final.[2] Partai final dimainake ana ing panggon netral yaiku dilakoke sepisan tanpa kandang tandang.[2] Juara Piala Winners nganti rampunge kompetisi iki wis ora ana meneh dening UEFA ditemokake karo juara saka kompetisi Piala/Liga Champions Eropah kanggo ngrebutake Piala Super Eropah.[2] Sakwise kompetisi iki ora ana meneh panggon kanggo juara saka Piala Winners digantikake dening juara saka Piala UEFA kanggo nglawan juara Liga Champions ngrebutake Piala Super Eropah.[2]


Dhaptar juwara[1][sunting | sunting sumber]

 

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piala_Winners_UEFA&oldid=876898"