UNICEF

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo UNICEF

UNICEF (United Nations Children's Fund) utawa Dana Bocah-bocah PBB didegaké déning Majelis Umum PBB tanggal 11 Desember 1946. Markas gedhéné ing Kutha New York, UNICEF mènèhi bantuwan kamanungsan lan perkembangan jangka dawa marang bocah-bocah lan ibuné ing negara-negara berkembang. UNICEF arupa agènsi sing didanani sacara sukarela, mula agènsi iki gumantung marang sumbangan saka pamaréntah lan pribadi. Program-programé nekenaké ing pangembangan pelayanan masarakat kanggo mromosikaké kasehatan lan kasejahtraan bocah-bocah. UNICEF antuk Penghargaan Perdamaian Nobel taun 1965.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab UNICEF ing Wikimedia Commons.


Sing mengku  sadurungé:
Martin Luther King, Jr.
Penghargaan Perdamaian Nobel
1965
Diganti déning:
René Cassin
(1968)



Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UNICEF&oldid=816624"