ILO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

International Labour Organisation, (dicekak ILO) kuwi sawijining wadah kang nampung isu buruh internasional ing ngisoré PBB. ILO didegaké ing taun 1919 minangka bagéan Persetujuan Versailles sawisé Perang Donya I. Organisasi iki dadi bagéan PBB sawisé pambubaran LBB lan ngadegé PBB ing pungkasan Perang Donya II.

Organisasi iki netepaké tujuan adhedhasar Dheklarasi Philadelphia 1944 . Sekretariat organisasi iki dikenal minangka Kantor Buruh Internasional lan ketuané saiki yakuwi Juan Somavia.

ILO nrima Penghargaan Perdamaian Nobel ing taun 1969.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ILO&oldid=819939"