Resolusi Sidang Umum PBB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Resolusi Sidang Umum PBB diputusaké déning kabèh anggota Perserikatan Bangsa-Bangsa sacara pamungutan swara jroning Sidang Umum PBB lan mbutuhaké swara mayoritas (50% swara ditambah siji) utawa (mayoritas simpel) supaya bisa wujud dadi kaputusan utawa resolusi (kajaba kanggo bab kang wigati banget mbutuhaké mayoritas rong protelon swara). Senajan resolusi Sidang Umum arupa resolusi kang ora nalèni (non binding) para negara anggota, nanging resolusi internal bisa nalèni tumrap operasi Sidang Umum dhéwé, contoné bab anggaran lan prosedur.

Resolusi kang wigati[sunting | sunting sumber]

  • 1947
    • Resolusi Sidang Umum PBB 177: Komisi Hukum Internasional diarahké nyusun prinsip-prinsip hukum internasional kang diakoni déning Piagam Mahkamah Nurenberg lan ing sarujuk karo penilaian Mahkamah. Pungkasané ngasilaké "Prinsip-prinsip Nurenberg".
    • 1947 Resolusi 47/181: Pamisahan mandhat Inggris ing Palestina.
  • 1948
  • 1949
    • Resolusi Sidang Umum PBB 273: Ngidinaké negara Israel dadi anggota PBB.
  • 1950
    • Resolusi Sidang Umum PBB 377: Resolusi bab "Nyawiji jroning damai "
  • 1952
  • 1962
    • Resolusi Sidang Umum PBB 1761: Rekommendhasi sanksi tumrap Afrika Kidul minangka respon kanggo kawicaksanan pamaréntah bab apartheid.
  • 1963
    • Resolusi Sidang Umum PBB 1962: Resolusi bab angkasa njaba (outer space).
  • 1971
  • 1973
    • Resolusi Sidang Umum PBB 3068: Konvensi International bab tekanan lan ukuman tumrap kriminal Apartheid.
  • 1974
    • Resolusi Sidang Umum PBB 3314: Ngrumusaké agrèsi.
  • 1975
    • Resolusi Sidang Umum PBB 3379: Zionisme minangka wangun rasisme lan diskriminasi ras; dicabut déning Resolusi 46/86.
  • 1989
    • Resolusi Sidang Umum PBB 44/34: Konvensi PBB bab "serdhadhu bayaran" utawa Mercenary.
  • 1991
    • Resolusi Sidang Umum PBB 46/86: mbatalaké Resolusi 3379.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan