Sidang Umum PBB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Small Flag of the United Nations ZP.svg   United Nations General Assembly
 
General Assembly of the United Nations.jpg
Presidhen Spanyol ing Sidang Umum PBB ing New York
Tipe Organisasi Organ utama
Akronim GA, UNGA
Pamimpin Presidhèn Sidang Umum PBB
As of 18 September 2007
Srgjan Kerim
former Yugoslav Republic of Macedonia
Status Aktif
Madeg 1945
Website www.un.org/ga
Wikimedia
Commons
Commons:Category:United Nations General Assembly United Nations General Assembly
Portal Portal:United Nations United Nations Portal

Sidang Umum PBB utawa Majelis Umum PBB kuwi salah siji saka enem badan utama PBB. Majelis iki anggotané negara-negara anggota PBB lan ketemu saben taun dipimin déning Presidhèn Majelis Umum PBB kang dipilih saka wakil-wakil. Pertemuan pisanan dianakaké ing tanggal 10 Januari 1946 ing Hall Tengah Westminster ing kutha London lan dirawuhi déning utusan saka 51 negara.

Pertemuan iki biasané dimulai dina Selasa katelu wulan September lan rampung ing pertengahan Desember. Pertemuan khusus bisa dianakaké yèn dijaluk déning Dewan Keamanan, utawa déning mayoritas anggota PBB. Pertemuan khusus dianakaké pada Oktober 1995 kanggo mèngeti dina kalairan 50 taun PBB.

Tugas lan kakuasan Majelis Umum[sunting | sunting sumber]

Tugas lan kekuasan majelis umum bisa dipérang dadi 8 golongan, yaiku bab :

  1. Pelaksaan perdamaian lan keamanan internasional ;
  2. Kerja sama ing lapangan perekonomian lan masyarakat internasional ;
  3. Sistem perwakilan internasional ;
  4. Keterangan-keterangan bab daerah-daerah kang durung nduwé pamaréntah dhéwé ;
  5. Urusan kauangan ;
  6. Panerapan kaanggotaan lan penerimaan anggota ;
  7. Perubahan piagam ;
  8. Hubungan karo alat-alat perlengkapan liyané;

Badan-badan[sunting | sunting sumber]

Jroning ngayahi tugasé Majelis Umum mbentuk werna-werna badan, kayata; komite (cacahé 30, sing utama 6), komisi (pitu); badan (board) (cacahé enem), déwan lan panèl (lima), kelompok kerja lll. Badan-badan mau ing antarané[1] :

Kommite[sunting | sunting sumber]

Komité Utama[sunting | sunting sumber]

Cacahé ana enem, biasané diwènèhi nomer, 1-6:

  1. Perlucutan sanjata lan keamanan International (DISEC)
  2. Ekonomi lan Finansial (ECOFIN)
  3. Sosial, Kamanungsan lan Budhaya (SOCHUM)
  4. Politik Spesial lan Dekolonisasi (SPECPOL)
  5. Administratif lan Budget
  6. Hukum

Komité Liyané[sunting | sunting sumber]

Ora nganggo nomer. Kang paling wigati[2], antara liya :

  • Komité Kredential.
  • Komité Umum. [3]

Komisi[sunting | sunting sumber]

Ana pitung Komisi, yakuwi:

Badan (Board)[sunting | sunting sumber]

Ana enem badan. [4]

Déwan lan Panel[sunting | sunting sumber]

Cacahé ana papat Déwan lan siji Panèl [5] Kang paling wigati lan paling anyar yakuwi Déwan Hak Azasi Manungsa.

Kelompok Kerja lan liya-liyané[sunting | sunting sumber]

Ana sawetara Badan Majelis Umum PBB liyané sing arupa Kelompok Kerja utawa Badan liyané. [6]

Kaanggotaan[sunting | sunting sumber]

Anggota Majelis Umum PBB dumadi saka negara-negara anggota lan negara pengamat PBB:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sidang_Umum_PBB&oldid=884699"