FAO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Organisasi Pangan lan Tetanèn (basa Inggris: Food and Agriculture Organisation/FAO) ana ing naungan Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB). Nduwèni markas ing Roma, Italia, FAO duwé tujuan kanggo ngundhakaké tingkat nutrisi lan taraf urip; ningkataké prodhuksi, prosès, pamasaran lan panyaluran prodhuk pangan lan tetanèn; mromosèkaké pembangunan ing padésan; lan ngilangaké keluwèn. Contoné, langkah FAO kanggo mbasmi laler woh-wohan Mediterania saka Lembah Kali Karibia nguntungaké indhustri jeruk Amérika Sarékat.

FAO didegaké ing taun 1945 ing Quebec City, Quebec, Kanada. Ana ing taun 1951, markasé dipindhah saka Washington, D.C., AS menyang Roma, Italia. Ing tanggal 26 November 2005, FAO nduwé 189 anggota (188 negara lan Komunitas Eropah).

Aktivitas utama FAO dikonsentrasèaké ana ing patang bagéan:

  • Bantuan Pembangunan kanggo negara-negara berkembang.
  • Informasi bab nutrisi, pangan, tetanèn, alas lan iwak.
  • Pitutur kanggo pamaréntah.
  • Forum netral kanggo ngomongké lan nyusun kawicaksanan bab isu utama pangan lan tetanèn.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=FAO&oldid=819938"