Sekretariat PBB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sekretariat PBB punika salah satunggilipun badan utami saking PBB lan dipunpimpin déning Sekretaris Jendral PBB, dipunrèncangi déning staff pambantu pamaréntah sadonya. Badan punika nyadiakaken panelitèn, informasi, lan fasilitas ingkang dipunbetahaken déning PBB kanggé rapat-rapat. Badan punika ugi ngasta tugas kados ingkang dipuntata déning Dewan Keamanan PBB, Sidang Umum PBB, Dewan Ekonomi lan Sosial PBB sarta badan PBB sanèsipun. Piagam PBB nyadiakaken para staff dipunpilih adhedhasar aplikasi standar efisiensi, kompetensi, lan integritas ingkang paling inggil, amargi kepentingan ingkang magepokan kaliyan geografi ingkang wiyar.

Fungsi-fungsi Sekretaris Jendral[sunting | sunting sumber]

  • Minangka kepala administratif PBB
  • Nyuwunaken kawigatèn saking Dewan keamanan bab ingkang dipunanggep mbebayani tumrap perdamaian lan keamanan internasional
  • Ndamel lapuran taunan lan lapuran tambahan dhumateng Majelis Umum bab padamelan PBB


Sekretaris Jendral[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Sekretaris Jendral PBB


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekretariat_PBB&oldid=664763"