UPU

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Union postale universelle
103px
Universal Postal Union emblem
Europe location CHE.png
Pusat UPU lokasi ing Swiss
Pambentukan 9 Oktober 1874
Kantor pusat Bern, Swiss
Kaanggotaan United Nations
Basa resmi Prancis (resmi + basa karya), Inggris (bahasa karya)
Sekretaris Jenderal Bishar Hussein
Situs web http://www.upu.int/

Sarékat Pos Donya utawa UPU (cekakan saka basa Inggris: Universal Postal Union) iku sawijining organisasi internasional sing diadegaké ing taun 1874. Organisasi iki minangka organisasi sing ngatur bidang pangiriman barang lan prangko. Universal Postal Union nduwèni markas ing Bern, Swiss kanthi 50 kantor wilayah lan sawetara institut lan pusat ing saindhenging donya..

UPU nduwé anggota luwih saka 200 negara Organisasi iki loro program utama sing disebar-luasaké liwat: pangiriman barang, prangko.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UPU&oldid=822812"