Gendéra PBB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FIAV normal.svgRanting Zaitun melambangkan perdamaian.

Gendéra Perserikatan Bangsa-Bangsa pisanan dipigunakaké ing 20 Oktober 1947. Gendéra PBB ngamot lambang PBB awarna putih kanthi latar wuri awarna biru. Lambang PBB dumadi saka proyèk peta donya sing punjeré ing kutub lor sing diapit déning pang godhong Zaitun. Pang Zaitun nglambangaké simbol kanggo perdamaian, sarta peta donya sing nglambangaké kabèh masarakat donya. Sawijining gendéra sing mèh padha pisanan dipresentasèkaké jroning wangun sing béda sethithik saka wangun saiki jroning konferensi ing San Fransisco, April 1945. Sing béda jakuwi panggambaran bumi. Gendéra kasebut sabanjuré disebaraké marang saben delegasi lan media. Taun 1946, sawijining komité UNO (United Nations Organization jeneng wiwitan PBB) diwènèhi tugas nggaé membuat rancangan sing dipresentasèkaké ing tanggal 2 Desember 1946 banjur ditampa déning sidang UNO tanggal 7 Desember 1946. Peta donya ing gagrag sadurungé kaputer 90 derajad mangétan dibandingaké karo gagrag saiki. Owah-owahan kasebut, miturut konferensi pers yaiku kanggo mindahaké Amerika Lor saka pusat lambang.[1]

FIAV historical.svg Gagrag pisanan saka gendéra PBB, 1945.

Putih lan biru minangka warna-warna resmi saka PBB.

Gendéra-gendéra turunan[sunting | sunting sumber]

Badan Tenaga Atom Internasional (sawijining badan independen ananging lapur marang PBB) nduwèni gendéra kanthi warna-warna sing padha lan pang Zaitun kayadéné ing gendéra PBB. Lambang ing tengah gendéra IAEA yakuwi atom Modèll Rutherford.

Gendéra UNESCO nduwèni warna-warna sing padha karo gendéra PBB, kanthi lambang kuil Yunani (kamungkinan Parthenon) sing nglambangaké ilmu pengetahuan lan kabudayan.

Gendéra Organisasi Kaséhatan Donya padha karo gendéra PBB kanthi tambahan tongkat Asclepius, sawijining lambang tradisional medhis.

Gendéra UNICEF nduwèni pang lan peta donya kaya gendéra PBB ananging peta donya diganti nganggo ikon ibu lan anak.

Gendéra Badan Telekomunikasi Internasional nduwèni warna biru lan putih kanthi peta donya, kilat lan tuliasn "ITU".

Gendéra Organisasi Penerbangan Sipil Internasional mèmper karo gendéra PBB kanthi tambahan wing penerbang.

Gendéra Organisasi Meteorologi Donya mèmper karo gendéra PBB ditambah tulisan "OMM/WMO" ing sadhuwuring peta donya.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_PBB&oldid=883176"