ITU

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

International Telecommunication Union (ITU; jroning basa Prancis: Union internationale des télécommunications, jroning basa Spanyol: Unión Internacional de Telecomunicaciones) kuwi sawijining organisasi internasional sing diadegaké kanggo mbakokaké lan nata regulasi radio internasional lan telekomunikasi. ITU diadegaké minangka International Telegraph Union ing Paris tanggal 17 Mei 1865. Tujuan utamané nyakup standarisasi, alokasi spektrum radio, lan ngorganisasèkaké perjanjèn rangkaian interkonèksi antara negara-negara kang béda-béda kanggo mujudaké panggilan telepon internasional. Fungsiné tumrap telekomunikasi amèh padha karo fungsi UPU tumrapé layanan pos. ITU minangka salah siji agensi khusus PBB, sing nduwèni markas ing Jenewa, Swiss, ing sisihé gedhung utama kampus PBB. ITU dumadi saka telung biro:

Kapemimpinan[sunting | sunting sumber]

ITU diketuani déning sekretaris jenderal, sing dipilih saben 4 tahun déning anggota nasional jroning konferensi pleno.

Ing konferensi pleno kaping-17 ing Antalya, Turki, anggota ITU milih Dr Hamadoun I. Toure saka Mali minangka sekretaris jenderal.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

  • Tanda panggil
  • Awalan ITU

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ITU&oldid=815327"