UNFPA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Small Flag of the United Nations ZP.svg   United Nations Population Fund
 
239px
Tipe Organisasi Badan Khusus
Akronim UNFPA
Pamimpin Thoraya Ahmed Obaid
Status Aktif
Madeg 1969
Website www.unfpa.org
Portal Portal:United Nations United Nations Portal

United Nations Population Fund (UNFPA) iku sawijining organisasi badan PBB sing miwiti operasi taun 1969 minangka United Nations Fund for Population Activities (jenengé owah taun 1987) sangisoré administrasi United Nations Development Fund.[1] Taun 1971 badan iki dipapanak;e ing sangisoré otoritas Majelis Umum PBB.[2][3][4]

UNFPA ndhukung program ing patang wilayah, negara Arab lan Eropah, Asia lan Pasifik, Amérika Latin lan Karibia, lan Afrika sub-Sahara. Organisasi iki ana ing luwih saka 140 negara, teritori lan wilayah. Watara telungprapat staf nyambutgawé ing lapangan.

Sawetara tugas UNFPA nglibataké panyediaan suplai lan layanan kanggo ngrawat kaséhatan. Organisasi iki uga ndhorong partisipasi pemuda lan wanita kanggo mbantu ngembangaké masarakat sing kena dampak saka kaséhatan sing ala sing nyebar menyang manéka séktor kaya pancegahan penyakit kelamin klebu HIV/AIDS.

UNFPA kerjasama karo badan PBB, pamaréntah lan komunitas liyané jroning ningkataké kawaspadan lan ngelola dhukungan lan sumber daya sing dibutuhaké kanggo nggayuh Millennium Development Goals.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UNFPA&oldid=822793"