IPCC

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) utawa "Panel Antarpemerintah Ngenani Owah-owahan Iklim" kuwi sawijining panel ilmiah sing dumadi saka para èlmuwan saka saindhenging donya. IPCC diadegaké taun 1988 déning loro organisasi PBB, World Meteorological Organization (WMO) lan United Nations Environment Programme (UNEP) kanggo ngévaluasi resiko owah-owahan iklim akibat aktifitas manungsa, kanthi neliti kabèh aspèk adhedhasar literatur tèknis/ilmiah sing wis dikaji lan dipublikasèkaké[1]. Panel iki kabuka kanggo kabèh anggota WMO lan UNEP.

Laporan-laporan saka IPCC kerep dikutip jroning saben débat sing magepokan karo owah-owahan iklim.[2][3] Badan-badan nasional lan internasional sing kagandhèng karo owah-owahann iklim nganggep panel iklim PBB iki minangka layak diprecaya[4].

Ing tanggal 12 Oktober 2007, IPCC diumumaké minangka pemenang anugerah bebungah Nobel Perdamaian, bebarengan karo Al Gore "tumrap usaha mbangun lan nyebar luasaké kawruh ngenani owah-owahan iklim sing disebabaké déning manungsa sarta jroning ngrintis langkah-langkah sing diperlokaké kanggo nglawan owah-owahan kasebut."

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tentang IPCC
  2. ^ Royal Society, "A guide to facts and fictions about climate change"
  3. ^ Royal Society, "The Science of Climate Change"
  4. ^ Lord Rees of Ludlow, presiden Royal Society, institut ilmuwan Britania Raya yang paling terkemuka, menyatakan: "The IPCC is the world's leading authority on climate change…" .(The Guardian)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=IPCC&oldid=870039"