Al Gore

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Albert Arnold Gore Jr.
[[Image:Al Gore, Vice President of the United States, official portrait 1994.jpg

imagesize=200px|225x250px|Al Gore]]
Al Gore


Masa jabatan
20 Januari 1993 – 20 Januari 2001
Pendahulu Dan Quayle
Pengganti Dick Cheney

Partai politik Demokrat
Suami/Istri Tipper Gore
Pekerjaan Wartawan, pengusaha

Albert Arnold Gore Jr. (lair 31 Maret 1948 ing Washington, D.C.) iku pulitikus Amérika Sarékat sing mengku jabatan minangka wakil presidhèn ka-45 ing mangsa pamaréntahan Presidhèn Bill Clinton, wiwit taun 1993 nganti 2001. Ing taun 2000 dhèwèké maju jroning pamilihan presidhèn AS ananging dikalahaké déning George W. Bush jroning sawiji pemilu sing ketat banget lan kontroversial. Gore nduwèni gunggung swara pemilih paling akèh, nanging ora kapilih minangka Presidhèn AS amarga kalah saka Bush jroning cacahing swara èlèktoral.

Sawisé pemilu 2000, Gore dadi sawijining dirèktur prusahaan AS, Generation Investment Management. Gore dikenal kanthi wicarané ngenani masalah owah-owahan iklim. Gore tampil jroning An Inconvenient Truth, sawijining film dokumenter taun 2006 panampa bebungah Academy Award sing crita ngenani pemanasan global. Ing tanggal 12 Oktober 2007, Al Gore diumumaké minangka pamenang anugerah Bebungah Nobel bebarengan karo Intergovernmental Panel on Climate Change "amarga usahané jroning mbangun lan nyebar luasaké kawruh ngenani owah-owahan iklim sing disebabaké manungsa sarta jroning ngrintis langkah-langkah sing diperlokaké kanggo nglawan owah=owahan kasebut."

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Al_Gore&oldid=825973"