Royal Society

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

The Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, utawa kang luwih dikenal kanthi sesebutan Royal Society mawon, yaiku perkumpulan kang diadegake ing taun 1660 kanthi tujuan majokake ilmu pengetahuan. Organisasi iki duwe piyagam dhukungan saka raja Inggris wektu kuwi, Charles II ing taun 1662.[1] Keanggotaan (fellowship) diresmekake sawise dipilih dening anggota (fellow) kang wis ana. Anggota disyaratke duwe kewarganegaraan salah siji anggota negara-negara persemakmuran utawa Republik Irlandia. Warga negara nonpersemakmuran utawa Republik Irlandia bisa dadi anggota asing (foreign member). Tokoh-tokoh kaya Isaac Newton, Christopher Wren, Charles Darwin, Ernest Rutherford lan Dorothy Hodgkin yaiku anggota Royal Society.[2]

Catatan[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Royal_Society&oldid=834338"