Zionisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Zionisme iku sawijining gerakan pulitik kaum Yahudi sing kasebar saindhenging donya supaya bisa bali manèh menyang Wukir Zion, ing ngendi kutha Yerusalem ana. Sacara konkrit gerakan iki nduwé don ngedegaké sawijining negara kanggo Bangsa Yahudi ing Palèstina. Wilayah iki soalé jaman mbiyèn iku tanah asal kaya sing tinulis ing Tanakh (Alkitab) lan diarani Tanah Israèl (Ibrani Eretz Yisra'el). Sawisé Israèl umadeg ing taun 1948, gerakan Zionis lumanjut dadi nyengkuyung negara modèrn Israèl.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zionisme&oldid=821748"